Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
У нацпарку на Волині відкрили новий сучасний рекреаційний пункт

На площі 0,3 га. фахівці парку облаштували комплекс активного дозвілля з повною інфраструктурою, водою та електроенергією.

Фото: Фейсбук.

У нацпарку на Волині відкрили новий сучасний рекреаційний пункт

20 червня на території Шацького національного природного парку було відкрито новий сучасний рекреаційний пункт «Парк»

Новий рекреаційний пункт є одним із найбільш сучасних, затишних та безпечних місць для відпочинку в нашому регіоні. Для відпочивальників тут створені усі умови для комфортного відпочинку.

На відкриття прибули Голова Держлісагенства Віктор Смаль, начальник Північно-західного управління лісого і мисливського господарства Сергій Чуприна, директор Філії «Любомльське лісове господарство» Володимир Туревич, голова Ковельської районної державної адміністрації Ольга Черен, голова Ковельської районної ради В'ячеслав Шворак, секретар Шацької селищної ради Богдан Тимошук.

В рамках робочої поїздки гості пройшли новою еколого-пізнавальною стежкою «Парк», відвідали офіс Шацького НПП, оглянули рекреаційну інфраструктуру Центральної набережної озера Світязь та оновлену садибу Пульмівського лісництва.

Віктор Смаль зауважив: «Цей захід є свідченням того, що навіть бюджетні установи в умовах воєнного стану можуть розвиватися і бути прикладом для інших не лише суб'єктів природно-заповідного фонду, а і підприємств, які ведуть господарську діяльність».

На площі 0,3 га. фахівці парку облаштували комплекс активного дозвілля з повною інфраструктурою, водою та електроенергією. В наявності увесь необхідний інвентар, заготовлені дрова. Є дитячий майданчик і облаштована екостежка протяжністю 1 км.

Облаштування організованих зон відпочинку за європейськими стандартами, створення екостежок та послуги з екотуризму – це те, над чим активно працюють та постійно вдосконалюють працівники парку.

Довідково:

З метою безпечного відпочинку населення в лісі до вторгнення російскої федерації лісівники упорядкували близько 1700 рекреаційних пунктів по всій території України, зараз доступно лише близько 1100.

У рамках програми розвитку рекреації всеукраїнського рівня для відпочинку населення облаштовуємо нові типові рекреаційні пункти. У 2023 році ДП «Ліси України» облаштували 57 таких рекреаційних пунктів, протягом 1 кварталу вже збудовано 5 та докінця року побудуємо ще 56.

Загалом у планах - створення по всій країні п’яти класів осередків дозвілля – від невеличких, найпростіших до комплексів з повноцінною інфраструктурою. Проєктування здійснюється за модульним принципом на основі типових малих архітектурних форм.

Аби люди не відвідувати ліс «стихійно» та не палили багаття економічно більш вигідно створювати облаштовані місця для відпочинку, ніж потім десятки років відновлювати ліс після пожеж. Адже 90% лісових пожеж на територіях, де не ведуться бойові дії, трапляється саме через людську недбалість.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинські школярі змагались у військово-патріотичній грі.

Реклама Google

Telegram Channel