Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
На «Території здоров'я» волинянам надали більше 300 послуг

Бережіть себе!

Фото: facebook.com.

На «Території здоров'я» волинянам надали більше 300 послуг

Фахівці Ковельського районного відділу та Любомльського відділення в селі Піща Щацької ОТГ провели комунікаційний захід із виїздом вакцинального автобуса

Людям надали роз’яснення про важливість профілактики захворювань, як збільшити тривалість життя і зміцнити здоров'я. Зокрема, йшлося про запобігання інфекційних, серцево-судинних захворювань та цукрового діабету, необхідність проведення щеплень згідно з Календарем, профілактику онкологічних недуг і обстеження, котрі для цього потрібні.

Про це повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

На «Території здоров’я» було надано близько 300 послуг: гості заходу консультувалися із сімейним лікарем, перевіряли рівень цукру в крові і артеріальний тиск, робити швидкі тести на ВІЛ/СНІД, гепатити В, С.

В медичній локації жителів села консультували лікар невропатолог, хірург-онколог, інфекціоніст, дитячий-фтизіатр. А психолог розповіла, як покращити ментальне здоров‘я жителям прикордонної зони, адже село Піща розтащовано за чотири кілометри від кордону із білоруссю.

В ході заходу 23 особи отримали щеплення, в т. ч. 14 дітей та 9 дорослих:

  • -коклюш, дифтерія та правець – 3 дітей
  • -кір, паротит, краснуха – 3 дітей
  • -поліомієліт – 7 дітей
  • - дифтерія та правець - 1дитина
  • -дифтерія,правець – 6 дорослих
  • -COVID-19 – 3дорослих

Провели майстер-клас з гігієни рук серед дітей та разом з ними склали тарілку здорового харчування. Найактивніші отримали подарунки.

Далі наш вакцинальний автобус зупинився у місті Ківерці.

На «Території здоров’я» було надано близько 100 послуг: відбулися консультації сімейного лікаря, вимірювання артеріального тиску, рівня цукру в крові та визначення, всім охочим, індексу маси тіла, вакцинація дітей та дорослих, швидкі тести на гепатити В, С.

Школярам, які вже відпочивають на канікулах, у вигляді гри розказали про правильне харчування та провели майстер-клас з правильного миття рук.

А ще, навчили надавати першу домедичну допомогу.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку біля автостанції виявили звалище сміття.

Реклама Google

Telegram Channel