Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Зі скандального дельфінарію у Харкові евакуювали двох білух

З Харкова до Іспанії через обстріли евакуювали двох китів-білух.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Зі скандального дельфінарію у Харкові евакуювали двох білух

Тепер вони мешкатимуть в Іспанії

Через посилення російських обстрілів Харкову з дельфінарію «Немо» евакуювали двох китів-білух. Тепер вони мешкатимуть в іспанській Валенсії – у найбільшому океанаріумі Європи.

Про це повідомляє The New York Times, пише УП.

Білухи 15-річний Пломбір та 14-річна Міранда жили у харківській філії дельфінарію «Немо».

Їхнім природним середовищем існування Арктика, тому холодна вода для них є життєво необхідною. Через російські обстріли енергетичної інфраструктури дельфінарій почав живитися від генератора, що ускладнило підтримання температури води. А нещодавно один зі снарядів впав зовсім поруч із «Немо».

Крім того, останнім часом раціон китів довелося скоротити вдвічі через нестачу кальмарів, оселедців, скумбрії та іншої свіжої риби. Тому власники дельфінарію вирішили евакуювати білух.

Голова Асоціації зоопарків та акваріумів і колишній керівник Служби рибних ресурсів і дикої природи США Ден Еш сказав, що це була «ймовірно, найскладніша операція з порятунку морських ссавців, яку будь-коли проводили», для котрої знадобилася «найелітніша у світі команда експертів».

Евакуація тривала 36 годин. Виснажлива подорож супроводжувалася проблемами із транспортними ящиками, які виявилися затісними для білух, та відсутністю важких підйомних кранів у молдовському аеропорті, необхідних для їхнього переміщення. Рятувальникам довелося винаймати спеціальний вантажний літак, обладнаний власним краном.

Зараз тварини перебувають в океанаріумі Oceanogràfic de Valencia в Іспанії, який вважається найбільшим у Європі.

Нагадаємо, дельфінарій «Немо» має філії у трьох містах України – у Харкові, Одесі та Коблевому. Минулого року одеський «Немо» потрапив у скандал – його звинуватили у жорстокому ставленні до тварин через фотосесію з морськими котиками у готельному номері. Нещодавно розслідування UAnimals Media та OSINT-агенції Molfar показало, що власники «Немо» можуть мати філії в рф і звʼязки з партією «единая россия».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині продовжується акція з вакцинації домашніх тварин проти сказу.

Реклама Google

Telegram Channel