Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
12 КАБів на одну позицію: Росія застосовує нову тактику під Харковом

Перший ФАБ-3000 росіяни використали по району оборони 13-ої бригади Нацгвардії «Хартія».

Волинь-нова

12 КАБів на одну позицію: Росія застосовує нову тактику під Харковом

Путін прокоментував бої під Харковом, і вчора російська авіація вперше застосувала ФАБ-3000 М54 з модулем наведення по будівлі лікарні в селищі Липці Харківської області

 Битва за Харків продовжується, потрібно втримати високу інтенсивність бойових дій, яку намагається нав'язати ворог.

Липці – це ворота в Харків, із цього місця ворог зміг би узяти околиці Харкова під обстріл ствольною артилерією. Липці обороняє 13-та бригада Нацгвардії «Хартія», перший ФАБ-3000 ударив по їхньому району оборони, відео опубліковане на російських каналах. Росіяни для наступу на цьому напрямку застосовують нову тактику – постійні атаки малих груп піхоти за масованої підтримки дронів, авіації й артилерії. Тобто колони бронетехніки не йдуть на прорив, але ворог активно б'є бомбами, снарядами. Дрони «Ланцет» намагаються вибивати нашу артилерію й ППО.

Наші війська діють у цьому районі активно, ворога вибивають усіма силами, і втрати росіян значні, у наших військ є боєприпаси й дрони, а головне – є вмотивовані піхотинці, які мають перевагу у ближніх боях з росіянами. Але ворог перекидає постійно поповнення, і битва продовжується.

За один місяць по району оборони «Хартії» росіяни скинули понад 400 керованих авіабомб, один з опорних пунктів був уражений 12 бомбами по 500 кг, але позицію вдалося втримати. Цей напрямок, судячи з такого масованого застосування, є для ворога одним із пріоритетних.

Вчора також сам Путін заявив, що росіяни не дозволять вибити свої війська з плацдарму, який вони захопили під Харковом, тобто російське керівництво визнало свою зацікавленість у вирішенні на свою користь боїв на цьому напрямку і продовжить поповнювати свої сили свіжими резервами.

Тепер  виникає питання, якою буде відповідь українського командування. Які очевидні для військових варіанти рішень? Необхідно або посилення наших військ додатковими силами, щоб витримати таку інтенсивну битву, або звузити райони оборони 92-ї й 13-ї бригад, щоб вони змогли зосередити всі свої сили на напрямках головних зусиль ворога, і не розтягуватися, а концентруватися.

Боєприпаси на цьому напрямку є, ворога є чим і ким знищувати, але битва без втрат неможлива, і вести її на широкому фронті тими самими силами вкрай складно. Якщо не вибити росіян з околиць Липців, якщо таку інтенсивність наші війська не зможуть утримувати, росіяни, судячи з уваги Путіна, будуть перекидати резерви, бо Липці мають важливе оперативне й тактичне значення.

Сподіваємося, що у відповідь на погрози Путіна по ситуації на Харківщині будуть адекватні та вчасні рішення українського командування.

Юрій БУТУСОВ.

Реклама Google

Telegram Channel