Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Кріштіану Роналду приклався до розгрому Португалії над Туреччиною

Сьогодні світ аплодував щедрості 39-річного Кріштіану Роналду.

Фото – Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images.

Кріштіану Роналду приклався до розгрому Португалії над Туреччиною

Щоправда, віддав гольовий пас, але знову не забив

Кілька хвилин тому Роналду і Ко у красивому стилі достроково оформили вихід із групи до плей-оф Євро-2024 з першого місця, розгромивши збірну Туреччини – 3:0.

Ще в першому таймі португальці двічі відзначились у воротах суперника. Перший гол забив Бернарду Сілва, який розстріляв воротаря турків з убивчої позиції.

А другий м'яч став наслідком жахливої помилки Самета Акайдина, який без жодного тиску віддав неточний пас у протихід голкіперу і круглий перетнув лінію власних воріт. Можливо, таких автоголів ще ніколи не було на Євро.

На старті другого тайму – 56-ій хвилині – рахунок став 3:0 на користь португальців, а гол оформив Бруну Фернандеш. Треба відзначити щедрість Роналду, який віддав результативну передачу, хоча міг забивати сам, але вирішив віддати партнеру.

Для КріРо це був 8-й гольовий пас на чемпіонатах Європи. За цим показником він наздогнав Карела Поборськи з Чехії, який також має 8 асистів.

Найкращі асистенти в історії чемпіонатів Європи:

Фотоскрін із сайту sport.ua.
Фотоскрін із сайту sport.ua.

 Нагадаємо, раніше Кріштіану став єдиним гравцем в історії, який зіграв на шести Євро в кар'єрі. До того ж Роналду є найкращим бомбардиром в історії Євро – 14 голів.

Євро-2024. 2-й тур. Група F. Туреччина – Португалія – 0:3 (0:1 – Бернарду Сілва, 22; 0:2 – Акайдін, 28 автогол; 0:3 – Бруну Фернандеш, 56).

Стадіон: «Зігналь Ідуна Парк» (Дортмунд). Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина).

Відеоогляд матчу – ТУТКА.

Євро-2024. Турнірна таблиця групи F:
Збірна І В Н П З:П О
1. Португалія 2 2 0 0 5:1 6
2. Туреччина 2 1 0 1 3:4 3
3. Чехія 2 0 1 1 2:3 1
4. Грузія 2 0 1 1 2:4 1.

26 червня о 22:00 в групі F грають:  Грузія – Португалія (Гельзенкірхен) і Чехія – Туреччина (Гамбург).

Читайте також: У рейтингу найкращих футболістів України нема Бєланова, Заварова і Михайличенка, зате є зрадник із Волині Тимощук...

Реклама Google

Telegram Channel