Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
У час війни волинянин займався злочинною аферою на Львівщині

Заборонено. Але не завжди і не для всіх...

Фото із сайту Youtube.com.

У час війни волинянин займався злочинною аферою на Львівщині

За 4,5 тисячі доларів з людини готовий був відправити ухилянта на Захід

На Львівщині поліцейські затримали двох чоловіків за незаконне переправлення військовозобов’язаних через кордон. Переправники за гроші вносили дані ухилянтів в систему «Шлях» і надавали їм послуги з перевезення за кордон.

Як розповіли zaxid.net у поліції Львівщини, організаторами схеми виявилися 39-річний житель Харкова та 46-річний мешканець Волинської області.

«Встановлено, що підозрювані вносили дані військовозобов’язаних чоловіків до однієї з інформаційних систем, що давало їм право виїхати за межі України в умовах воєнного стану. Окрім цього, вони забезпечували ухилянтам послуги з перевезення через кордон», – розповіли в поліції.

Реклама Google

У Західному регіональному управлінні Держрикордонслужби уточнили, що за свої послуги організатори брали 4,5 тисячі доларів з кожного клієнта. Вони видавали громадян за водіїв міжнародних перевезень.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку, документи, печатки й інші речові докази, що підтверджують причетність згаданих осіб до організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон. Слідчі встановлюють інших причетних до схеми осіб.

Зловмисникам повідомили про підозру за ч.2, 3 ст.332 ККУ. Винуватцям загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на три роки та конфіскація майна.

Читайте також: На Волині від удару блискавки загорівся будинок (Фото).

Telegram Channel