Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Після того, як нелегали зарізали прикордонника, Польща думає закрити кордон з білоруссю

Польща страждає від навали мігрантів, які намагаються потрапити до Євросоюзу із території білорусі.

Фото із сайту mil.in.ua.

Після того, як нелегали зарізали прикордонника, Польща думає закрити кордон з білоруссю

Як відомо, 28 травня в районі прикордонної застави в селі Дубичі Церковні група з близько 50 іноземців кидала в бік польських патрулів гілки та каміння. Під час спроби мігрантів силою перетнути кордон один з них завдав ножового поранення польському військовому. 6 червня прикордонник помер...

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив про можливість закриття всіх пунктів пропуску на кордоні із білоруссю на тлі зростання напруги через мігрантів

Польща, як і кілька років тому, знову страждає від навали мігрантів, які намагаються потрапити до Євросоюзу із території білорусі.

Реклама Google

Очільник польського МЗС також додав, що остаточне рішення буде ухвалене після аналізу його наслідків. Він зазначив, що, наприклад, «фіни закрили прикордонні переходи з росією і катання закінчилося».

Сікорський також підкреслив, що те, що відбувається на нашому східному кордоні, «наразі є повністю контрольованою операцією російських і білоруських служб». 

За його словами, що особливо вражає, що ці люди проходять інструктаж офіцерів білоруської держави, як вдарити польського солдата, польського прикордонника, навіть коли хлопці в бронежилетах. Він наголосив, що це абсолютно неприйнятно.

Сікорський зазначив, що «ми приймемо рішення після аналізу їх впливу, щоб лукашенко відчув їхню дію, а не ми».

Читайте також: Варшава готова підготувати військовий підрозділ із мобілізованих у Польщі українців.

Telegram Channel