Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Журналіст Віталій Портников: «путін хоче спровокувати війну на корейському півострові»

Горітимуть вони обоє у пеклі: путін і Кім Чен Ин.

Фото із сайту rfi.fr.

Журналіст Віталій Портников: «путін хоче спровокувати війну на корейському півострові»

19 червня володимир путін був із візитом у КНДР на запрошення лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. Країни уклали договір про всеосяжне стратегічне партнерство, який передбачає взаємну допомогу у випадку нападу на одного з підписантів. Водночас лідер КНДР висловив «безумовну підтримку» росії у війні з Україною

Журналіст Віталій Портников вважає, що путін має на меті спровокувати лідера КНДР Кім Чен Ина на війну проти Південної Кореї.

Таку думку він висловив в етері «Еспресо».

«Кім Чен Ин зараз постійно їздить на оборонні підприємства й дивиться, що там відбувається. Домовленість з рф для нього – величезний економічний шанс. Він лідер країни, яка на 90% залежить від Китаю. Що Китай хоче, те й дає, не хоче – не дає. Взагалі нічого не дасть – буде голод, і корейці будуть їсти траву. І тут виникає ситуація, коли Кім Чен Ин може отримати гроші за власну продукцію. Я маю на увазі російські гроші. Саме тому він і далі буде цю зброю виробляти, бо це для нього величезний економічний шанс. Йому з нападом росії на Україну просто пощастило», – пояснив Портников.

Реклама Google

Журналіст переконаний, що путін намагається спровокувати Кім Чен Ина на війну проти Південної Кореї.

«Договір про співпрацю між росією та КНДР був підписаний ще після 2006 року, коли закінчились терміни таких же радянсько-корейських домовленостей. В цьому договорі не було стратегічного партнерства та обіцянок обороняти й захищати КНДР. путіну це потрібно для того, що якщо Кім Чен Ин матиме конфлікт з Південною Кореєю, то росія його захистить. І ця допомога може бути різною. Від вето в Раді безпеки ООН до техніки, якої немає в Північній Кореї. росії дійсно потрібні радянські снаряди, а от Кім Чен Ину від путіна потрібно набагато більше, бо в Південній Кореї – сучасна армія. І питання не в тому, захистить путін Північну Корею чи ні, а в тому, що він хоче спровокувати Кім Чен Ина на можливу війну», – додав він.

 До речі, 20 червня володимир путін заявив, що Південна Корея у випадку постачання Україні летального озброєння стикнеться з рішеннями, які не сподобаються Сеулу.

Крім того, військовий експерт Defense Express Іван Киричевський вважає, що Північна Корея може вдатися до відправки свого експедиційного корпусу для участі у війні на боці росії.

Читайте також: путін послав Китай. Вдруге за тиждень

Telegram Channel