Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Захисницю з Волині зобразили з луком, а не з автоматом (Фото)

Справжня Амазонка – Майя Москвич!

Фото – «Луцькі соколи».

Захисницю з Волині зобразили з луком, а не з автоматом (Фото)

Засновниця клубу «Луцькі соколи» Maйя Moсквич стала героїнею дитячої книжки «Це воює вона»

Історія шляху Майї подана у вигляді казки про «принцесу-воїна» і є однією з 26-ти історій про жінок, котрі долучилися до боротьби за Українську державу вже в сучасному світі.

На більшості ілюстрацій дівчата намальовані у військовій формі, однак Майю автори вирішили зобразити саме з луком. Оскільки багато людей дізналися про неї саме після перемоги на Іграх Нескорених в Сіднеї, де вона здобула два «золота» в стрільбі з лука.

Фото – «Луцькі соколи».Ілюстрації з книги «Це воює вона». Фото – «Луцькі соколи».

Ілюстрації з книги «Це воює вона». Фото – «Луцькі соколи».

 

 Фото – «Луцькі соколи».Ілюстрації з книги «Це воює вона». Фото – «Луцькі соколи».

 Фото – «Луцькі соколи».Обкладинка книги «Це воює вона». Фото – «Луцькі соколи».

 Вартість книги «Це воює вона» (для читачок та читачів від 9 років) – 600 гривень. Мета видання – допомога захисницям України, які отримали поранення на фронті. Тому весь прибуток, отриманий від продажу книги – 400 гривень з кожного примірника, передуть Благодійному фонду Жіночого ветеранського руху «VETERANKA», йдеться на фейсбук-сторінці Клубу стрільбі з лука «Луцькі соколи».

Мета видання – допомога захисницям України, які отримали поранення на фронті.

Фото – Natasha Kravchuk, NV.Дворазова чемпіонка «Ігор Нескорених-2018» у місті Сідней волинянка Майя Мсоквич. Фото – Natasha Kravchuk, NV.

 Наша довідка:

Майя Юріївна Москвич (29 грудня 1989 року, с. Нічогівка, Волинської обл., Українська РСР) — громадська активістка, учасниця Революції Гідності, ветеранка російсько-української війни, перша жінка-учасниця Національної збірної України в міжнародних змаганнях Invictus Games, засновниця клубу Archers Birds.

У серпні 2014 пішла добровольцем в АТО у складі батальйону Націо­нальної гвардії імені генерала Сергія Кульчицького.

З березня 2015 служила в розвідувальному батальйоні «Гарпун». У 2017 бійці батальйону «Гарпун» ввійшли до полку поліції особливого призначення «Миротворець». Там Майя працювала на посаді інспектора та відбула 3 ротації в зоні АТО. Брала участь у боях на Донеччині і Луганщині. За станом здоров’я була змушена покинути службу.

На змаганнях «Ігри Нескорених-2018» у місті Сідней ветеранка виборола одразу дві золоті нагороди – перша у командній стрільбі з лука разом з Андрієм Усачем та Сергієм Шимчаком. Другу золоту нагороду Майя здобула в індивідуальній стрільбі з лука серед жінок.

В 2019 році заснувала стрілецький клуб та федерацію зі стрільби з лука в Луцьку.

Читайте також: Майя Москвич зустрілася з принцом Гаррі.

Реклама Google

Telegram Channel