Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Відчув дух свободи: священник з Волині долучився до лав ПЦУ (Відео)

У тих церквах, де нині служить священник, громада перейшла до Православної церкви України наприкінці лютого 2024 року без священників.

Фото: suspilne.media.

Відчув дух свободи: священник з Волині долучився до лав ПЦУ (Відео)

Священник Анатолій Яцків перейшов з УПЦ мп московського патріархату до Православної церкви України

Громада у селі Ворона, де він відслужив три роки, розділилась порівну. Нині в храмі правлять священники УПЦ мп.

Про це пише Суспільне.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл підписав указ, яким призначив Анатолія Яцківа настоятелем храму архістратига Михаїла села Новий Мосир та Покрови Пресвятої Богородиці села Солотвин (з обслуговуванням сіл Майдан та Діброва Ковельського районного деканату).

З слів священника, рішення перейти до ПЦУ у нього назріло після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

«Московська церква — вони є ідеологами цієї війни, вони благословляють, заохочують, вони відправляють своїх пасторів окропляти там, на передовій вбивць, які тут ґвалтують, які тут грабують. Де тут духовність — важко зрозуміти», — каже Анатолій Яцків.

У тих церквах, де нині служить священник, громада перейшла до Православної церкви України наприкінці лютого 2024 року без священників.

«Щоб перейти з УПЦ в ПЦУ спочатку скликають загальні збори, де приймається рішення. Другий етап — Волинська єпархія ПЦУ подає на реєстрацію в обласну державну адміністрацію статут, громада переходить або сама, або з настоятелем храму», — каже владика Михаїл. Додає: за статистикою з 10 парафій переходить разом з парафією один священник.

Як розповів Суспільному керівник сектору із питань релігій та національностей облдержадміністрації Василь Гайдук, релігійна громада у селі Ворона для зміни статуту повинна провести збори, прийняти рішення, за яке мають проголосувати не менше 2/3 від членів релігійної громади. Цього року конфесійну приналежність на Волині змінили 10 громад, які з УПЦ перейшли до Православної церкви України.

Зі слів Анатолія Яцківа, про перехід ще жодного разу не пожалкував.

«Коли ти звільнився від цих імперських кайданів і відчуваєш дух свободи, чи церква дійсно стала незалежною, на території церкви майорить український прапор, в людей є наснага, в людей є бажання, в людей ентузіазм духовно працювати і в церкві і біля церкви», — додав священник.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку покажуть фільм «Місія 200».

Реклама Google

Telegram Channel