Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Газована вода може змінити поведінку дітей

Діти, які випивають чотири порції га­зованої води, ламали чужі іграш­ки, билися і не могли зосередити свою увагу на чомусь одному.

Фото із сайту ukr.net.

Газована вода може змінити поведінку дітей

Причиною агресивної поведінки може бути кофеїн, оскільки він порушує сон і підви­щує занепокоєння

Споживання газованої води у великих кількостях викликає проблеми з концентрацією уваги у дітей.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного вченими з Колумбійського університету в Нью-Йорку.

Як показало дослідження, будь-який зі звичайних компо­нентів солодкої газованої води може змінювати поведінку дітей. Зокрема, причиною агресивної поведінки може бути кофеїн, оскільки він порушує сон і підви­щує занепокоєння.

Також експерти досліджу­вали поведінку майже 3 тис. п’ятирічних дітей з 20 великих американських міст. При цьому 43% дітей випивали порцію га­зованої як мінімум раз на день, і 4% – чотири і більше. Фахівці ви­ключили інші фактори, які могли б негативно вплинути на пове­дінку дітей.

Під час експерименту з’ясувалося, що кількість випитої га­зованої води прямо пропорційна зростанню агресивності: діти, які випивають чотири порції га­зованої води, ламали чужі іграш­ки, билися і не могли зосередити свою увагу на чомусь одному.

Вчені також стверджують, що пристрасть до солодких газова­них напоїв може сприяти розви­тку серцево-судинних захворю­вань, раку підшлункової залози, діабету і навіть утворенню каме­нів у нирках.

Читайте також: На Волині чоловік отруївся препаратом для колорадських жуків.

Telegram Channel