Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Скільки депортованих росією дітей вдалося повернути в Україну

Вдалося повернути 800 викрадених українських дітей

Фото: Getty Images

Скільки депортованих росією дітей вдалося повернути в Україну

Україна повернула лише 800 із близько 20 тисяч викрадених росією дітей

Українська влада шукає дані про дітей через Європол, європейські та світові інституції. Якщо діти знаходяться за кордоном, за межами росії, їх знімають зі списку розшукуваних.

Про це повідомила віце-прем’єр-міністр Ірина Верещук в інтерв’ю 24 каналу, пише Суспільне.

Вона зазначила, що санкції міжнародної спільноти мають бути жорсткими, щоб росія усвідомила реальність покарання за свої дії.

«Якщо вона (росія) продовжить цю політику, геноцид українського народу, вона має отримати санкції, реальні тюремні терміни. Тоді процес повернення наших дітей піде набагато швидше», – сказала посадовиця.

Станом на кінець березня 2023 року українській владі точно відомо про понад 19,5 тисяч дітей вивезених з ТОТ до росії, але їх складно точно підрахувати через окупацію.

«росія не дає списків тих, кого вона незаконно вивезла; тих, кого вона депортувала. Ми вимагаємо від міжнародної спільноти, від коаліції, яка створена, щоб росія надала списки вивезених дітей.»

5 квітня 2023 року 49 країн світу у спільній заяві засудили рф за організацію засідання Радбезу стосовно нібито правових підстав викрадення українських дітей з тимчасово окупованих територій. Велика Британія заблокувала трансляцію виступу російської уповноваженої з прав дітей Львової-Бєлової на ресурсах ООН, закликавши її відповідати за свої дії перед судом в Гаазі.

В Офісі генпрокурора вказали, що єдиного прозорого алгоритму чи механізму, який дає можливість повертати депортованих до росії українських дітей, на сьогодні немає.

17 березня 2023 року МКС видав ордер на арешт путіна та Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації та переміщенні українських дітей.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: П'яний водій в'їхав у натовп людей: 6-річна дівчинка загинула на місці

Реклама Google

Telegram Channel