Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
У місті на Волині з'явився унікальний простір для розвитку активної молоді

Молодіжний центр у Ківерцях – єдиний в країні, який має, окрім чудового оновленого приміщення, унікальну зовнішню локацію, де створені усі умови для всебічного розвитку молоді.

Волинь-нова

У місті на Волині з'явився унікальний простір для розвитку активної молоді

У Ківерцях відбулася неординарна подія – офіційне відкриття молодіжного центру «Диференціал» – простору для підтримки ініціатив активної молоді та її розвитку

Урочистості були велелюдними – вони об’єднали багато місцевої молоді, педагогів освітніх закладів, представників громадськості.

Про це інформують у Ківерцівській міській раді.

Цей проєкт реалізувався за підтримки Ківерцівської міської ради у співпраці з NGO Youth Platform /ГО «Молодіжна платформа» в рамках програми «Розвиток потенціалу молоді у західних областях України», що імплементується ІСАР Єднання, за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Уряду Норвегії. 

На свято завітали також і почесні гості – очільники та депутати Ківерцівської міської ради, представники Волинської обласної військової адміністрації та громадських організацій, грантодавці та координатори проєкту - координатор молодіжних програм ЮНІСЕФ Євген Кузнєцов, представник ІСАР Єднання Ірина Бєляєва.

Розпочалися урочистості спільним виконанням Державного Гімну України та вшануванням пам’яті загиблих захисників України від рашистських окупантів Хвилиною мовчання.

Модератор заходу Павло Медина зазначив:

«Молодіжний центр у Ківерцях – єдиний в країні, який має, окрім чудового оновленого приміщення, унікальну зовнішню локацію, де створені усі умови для всебічного розвитку молоді. Ще однією родзинкою «Диференціалу» став власний «славень» молодіжного центру, вперше виконаний на урочистостях солістом місцевого Будинку культури Сергієм Лесиком.

Привітав молодь громади міський голова Олександр Ковальчук та вручив сертифікат на 10 000 тисяч гривень. Він зауважив, що цей чудовий молодіжний простір створений завдяки спільним зусиллям місцевої влади та активних молодих людей нашого міста. Олександр Миколайович також висловив надію, що ці чудові оновлені стіни молодіжного центу наповняться змістом: «Вірю, що тут народжуватимуться нові ідеї, зростатиме та розвиватиметься молодь, якій в майбутньому творити та розбудовувати нашу державу й нашу громаду».

Міський голова також подякував партнерам, які впродовж десяти місяців допомагали в реалізації цього масштабного проєкту, та вручив їм відзнаки.

Сподівання на те, що не буде змарнований великий потенціал «Диференціалу», а навпаки - набуде потужного розвитку, висловив і координатор молодіжних програм ЮНІСЕФ Євген Кузнецов. «А затрачені кошти на його оновлення, повернуться у вигляді креативних ідей та самореалізації молоді у громаді», - зазначила представниця ІСАР Єднання Ірина Бєляєва.

Директор департаменту культури Волинської ОВА Олександр Хвіщук теж відмітив потужну злагоджену роботу в процесі реалізації цього проєкту місцевої влади, ініціативної молоді та партнерів-грантодавців і висловив надію на те, що незабаром буде затверджено штат молодіжного центру, який акумулюватиме творчий потенціал та реалізовуватиме конструктивні ідеї. Олександр Хвіщук вручив Почесну грамоту Волинської ОВА ГО «Молодіжному простору «Тандем» за значний внесок у реалізацію державної молодіжної політики на території Волинської області.

Юрій Тананайський, заступник міського голови, Анастасія Дем’янчук, голова ГО «Молодіжний простір «Тандем», Ірина Корнелюк, членкиня ГО «Тандем» дуже емоційно розповіли, підсилюючи свої розповіді відеороликами, як власне зароджувалася ідея про створення цього молодіжного простору та реалізовувалася впродовж певного часу.

Варто зазначити, що весь цей час «непривабливі» стіни центру не «простоювали», а тут вирувало життя: проводилися різноманітні заходи, залучалися нові люди. Так лише з січня цього року тут було проведено близько 50 заходів, до участі в яких залучено до 1000 людей.

Нині старе приміщення наповнилося життям та дитячим сміхом, стало теплим та затишним і зручним для відвідування людям з особливими потребами. І це лише початок захопливого шляху до розвитку та самореалізації молоді у громаді, адже на базі центру розроблено та запущено низку навчальних програм для молоді.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також:  У Луцькому районі активна молодь презентувала свої проєкти.

Реклама Google

Telegram Channel