Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Порошенко закликав лідерів ЄНП та Євросоюзу посилити проукраїнську коаліцію у новому складі Європарламенту

Разом - до перемоги!

Фото Європейська солідарність.

Порошенко закликав лідерів ЄНП та Євросоюзу посилити проукраїнську коаліцію у новому складі Європарламенту

Петро Порошенко, який бере участь у Політичній асамблеї Європейської народної партії, під час зустрічей з європейськими лідерами закликав посилити проукраїнську коаліцію у новому складі Європарламенту

Під час розмови із Президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн Порошенко подякував за старт переговорів про вступ України в ЄС і зазначив – це потужний сигнал підтримки всьому українському народові та нашим Збройним Силам. «Говорили про те, що підтримка України має залишатися одним із ключових пріоритетів для нового складу Єврокомісії. Думаю, що з такими перевіреними надійними друзями на чолі так і буде», – наголосив Порошенко.

 

 Під час зустрічі з Президентом Європейської народної партії Манфредом Вебером лідер «Євросолідарності» привітав політичну родину ЄНП з перемогою на загальноєвропейських виборах. «Це має зміцнити потужну проукраїнську коаліцію в наступному складі Європарламенту. Наголосив, що підтримка України в перемозі проти російської агресії та просуванні на шляху до членства в ЄС має залишатися у фокусі роботи як нового Європарламенту, так і нового складу Єврокомісії. Закликав Європейську народну партію докласти зусиль для схвалення резолюції на підтримку України до Перемоги однією з перших резолюцій нового Європарламенту, що стане чітким сигналом і для українського народу, і для путінського режиму. Обговорили ситуацію на фронті та потреби Збройних Сил. Також запросив керівництво ЄНП в Європарламенті організувати один з перших закордонних візитів в Україну», – пише Порошенко у соцмережах.

 

 Він також привітав із перемогою депутата Європарламенту, доповідача по Україні Міхаеля Галера. «Радий, що справжні друзі України успішно подолали загальноєвропейські виборчі перегони, зокрема завдяки досвіду, системності та відданості власним принципам. А також, що в стінах Європейського Парламенту збережеться міцна проукраїнська коаліція. Обговорили актуальну ситуацію та потреби України на фронті, привітали початок вступних переговорів між Україною та ЄС і скоординували перші ініціативи нового складу Європарламенту на підтримку нашої держави», – повідомив Порошенко.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel