Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
У Луцьку впродовж літа проводитимуть безплатні екскурсії

Відвідати екскурсії може кожен охочий.

Фото: Суспільне Луцьк.

У Луцьку впродовж літа проводитимуть безплатні екскурсії

У Луцьку розпочався 10-й сезон проєкту «Екскурсоводи у відпустці»

У рамках цього проєкту екскурсії містом проводять люди різних професій, які цікавляться краєзнавством і дослідницькою діяльністю.

Про це Суспільному розповіла начальниця управління туризму та промоції міської ради Катерина Теліпська. З її слів, відвідати екскурсії може кожен охочий, а загалом проєкт триватиме упродовж літа.

«Проєкт покликаний знайомити лучан гостей міста з його історією, його надбаннями, архітектурними пам’ятками. Це безкоштовна участь: слідкуйте за сторінками «Центру туристичної інформації», «Центру розвитку туризму» в соцмережах, де менеджери сповіщають про майбутні події», — сказала посадовиця.

Цього літа проєкт стартував екскурсією волинського історика і краєзнавця Петра Троневича. Він розповів Суспільному, що обрав тематику «Луцький замок в історії України та Європи», аби показати важливість Луцького замку не як фортифікаційної споруди, а як державної установи.

Захід розпочали на Замковій площі, а продовжили у Луцькому замку, який був державною резиденцією Галицько-Волинської держави.

На території Луцького замку Петро Троневич розповів відвідувачам про архітектуру В’їзної, Владичої і Стирової або ж Свидригайлової веж, а також про протистояння між Польщею, Угорщиною і Литвою за Волинь у 15 столітті. Не оминув історик і тему правління великого литовського князя Вітовта і політику його наступника Свидригайла.

На безплатну екскурсію зареєструвалися пів сотні людей, серед яких 80-річна лучанка Валентина Дмитрівна. Впродовж екскурсії жінка занотовувала за краєзнавцем цікаві факти з історії міста.

«Живу у Луцьку дуже давно. Замок свій люблю, часто приходжу сюди, але такого лектора не могла пропустити, бо прекрасно», — розповіла лучанка.

На екскурсію вирішив прийти Станіслав Чорнобай, який приїхав до Луцька на спортивні змагання із міста Суми. Про захід, з його слів, дізнався від тренера та друзів з Луцька.

«Мені дуже цікава була історія цього замку, як почалося усе. Враження – круті!» — сказав відвідувач екскурсії.

Зараз у рамках проєкту заплановано 10 екскурсій, зазначила начальниця управління туризму та промоції міської ради Катерина Теліпська, але їх може бути більше, якщо з’являтимуться охочі організувати відвідування визначних місць Луцька. 

Слідкувати за екскурсіями у рамках проєкту «Екскурсоводи у відпустці» можна за посиланням.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині знайшли костел і монастир кармелітів 18 століття.

Реклама Google

Telegram Channel