Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
21-річний українець готовий сьогодні зупинити 31-літнього «громилу» Лукаку

Ілля, твій суперник, найкрутіший бомбардир Бельгії в її історії: Ромелу Лукаку уже забив за «Червоних дияволів» 85 голів у 116 матчах.

Колаж – Дмитро ЗАДНІПРЯНИЙ, volyn.com.ua.

21-річний українець готовий сьогодні зупинити 31-літнього «громилу» Лукаку

Сьогодні національна збірна України з футболу в Штутгарті о 19:00 проведе матч 3-го туру групового етапу Євро-2024 проти потужної національної дружини Бельгії. У цьому поєдинку нам необхідна лише перемога, аби потрапити до 1/8 фіналу Євро-2024

Напередодні центральний захисник збірної України та «Борнмута» Ілля Забарний поділився очікуваннями від протистояння з нападником збірної Бельгії Ромелу Лукаку.

– Це буде хороший досвід для мене, і я з радістю прийму цей виклик. Добре підготуюся і зроблю все можливе. Я впевнений у собі і знаю, на що здатний.

Лукаку – великий і сильний, він знає, як прикрити м’яч і як правильно залишатися на цій позиції. Він створює вільний простір,  дуже небезпечний у штрафному. Дуже досвідчений, у нього багато якостей, які він може використовувати, і багато способів забити, – сказав Ілля.

Зазначимо, що зріст 31– річного Ромелу Лукаку становить 191 см, вага – не менше 93 кг. Ілля Забарний молодший на 10 років, нижчий на 2 см і поступається у вазі понад 10 кг.

А ось відомий футбольний коментатор Ігор Циганик вважає, що зупинити велетня з Бельгії може інший гравець.

– У бельгійців є Лукаку. Ми розуміємо, що стримати його позиційно дуже складно, страшенно складно, – розмірковував відомий коментатор Ігор Циганик в ефірі своєї авторської програми на ютубі.І я не думаю, що у нас є набір футболістів, які можуть не дати йому зіграти в позиційній атаці і «передавати» один одному. Вважаю, що має бути центральний захисник, який повинен персонально зіграти проти Лукаку. Ромелу назабивав на цьому турнірі достатньо м’ячів (уже три. – Ред.), дуже класних, але поки жоден із них не зарахували. Він буде дуже мотивований і хтось має з ним персонально зіграти. Я думаю, що це буде Олександр Сваток.

Реклама Google

До речі, ще раз про Забарного – Ілля відмовився представляти Україну на Олімпійських Іграх-2024 у Парижі. «Якщо я поїду на Олімпіаду, я пропущу підготовку сезону. Я не скажу, що це критично, але дуже важливо. Бо сезон в Англії – це ти цілий рік працюєш, в тебе майже кожен тиждень гра і дуже важливо правильно підготуватисяЯ не можу 24/7 грати в футбол, я дуже хочу, просто розумію, що якщо я буду скрізь, я можу вигоріти. Мені дуже сумно, що так є», – заявив Забарний.

Сьогодні о 19:00 в групі Е на Євро-2024 грають: Словаччина – Румунія і Україна – Бельгія.

Євро-2024. Турнірна таблиця групи Е після 2 турів:
Збірна І В Н П З:П О
1. Румунія 2 1 0 1 3:2 3
2. Бельгія  2 1 0 1 2:1 3
3. Словаччина 2 1 0 1 2:2 3
4. УКРАЇНА 2 1 0 1 2:4 3.

Щоб гарантовано потрапити в 1/8 фіналу, збірна України має перемагати команду Бельгії. Нічия у цьому матчі може вивести нас у раунд пле-оф, коли в матчі Словаччина – Румунія – не буде нічиєї. 

Читайте також: У селі Княгининок на Волині пройшла потужна «гольова» злива​.

Telegram Channel