Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
«Ніхто не міг повірити, що ЄС і країни-члени мобілізують 32 мільярди євро на військову підтримку України. Неймовірно!»

«Перш за все ми повинні виграти нашу війну з путіним».

Фото із сайту eurosolidarity.org.

«Ніхто не міг повірити, що ЄС і країни-члени мобілізують 32 мільярди євро на військову підтримку України. Неймовірно!»

Петро Порошенко під час виступу на Політичній асамблеї Європейської народної партії у Брюсселі закликав європейських партнерів зробити все необхідне для перемоги у війні проти російської агресії. Він наголосив: Україна робить Євросоюз сильнішим, а впевнене лідерство ЄНП на виборах до Європарламенту демонструє перемогу спільних цінностей

«Виклики, які були перед цими виборами, ніколи не були настільки складними. І вони перетворили ці вибори на європейський вотум довіри – нашим принципам, нашим цінностям, керівництву і стратегії ЄНП. Тож мої вітання: європейці підтримують і довіряють нам. Ця перемога на виборах цілком заслужена, адже ЄНП – це висока відповідальність і реальні справи», – сказав Порошенко.

Він нагадав, що Єврокомісія ніколи ще не була настільки ефективною, як протягом 5 років під керівництвом Урсули фон дер Ляєн. «Комісія на чолі з фон дер Ляєн виконала всі свої обіцянки. ЄС ніколи не був настільки єдиним і ефективним на геополітичному шляху. Саме Україна розширила межі Європейського Союзу і зробила його сильнішим, ніж будь-коли. І це – наша спільна перемога», – наголосив народний депутат України.

 «Саме Україна розширила межі Європейського Союзу і зробила його сильнішим, ніж будь-коли. І це – наша спільна Перемога». 

«Ніхто навіть не міг уявити, що ЄС, який займається торгівлею, економічною інтеграцією та спільними правилами, буде наполягати на посиленні військових секторів у державах-членах і шукатиме зброю по всьому світу. Ніхто не міг повірити, що ЄС і країни-члени мобілізують 32 мільярди євро на військову підтримку України. Неймовірно! ЄС скоротить залежність від російського газу та нафти? П’ять років тому не всі вірили в таку можливість. І що цей ЄС розпочне нову амбітну хвилю розширення, яка завершить еру сірої зони в Європі», – констатував Порошенко.

Він зазначив, що дуже символічним завершенням поточної каденції Єврокомісії та Європарламенту є офіційний старт переговорів про вступ та безпрецедентна програма підтримки України.

Реклама Google

«Протягом наступних п’яти років ЄНП вестиме Європу до її майбутнього. І якщо є політична сила, яка стоїть на захисті проти спільних зовнішніх ворогів, а також популістів, правих чи лівих, – то це ЄНП. Я глибоко вірю, що разом ми можемо досягти історичного геополітичного успіху. Щоб це відбулося, перш за все ми повинні виграти нашу війну з путіним. Без перемоги тінь агресії, вбивств і руйнування буде нависати над Європою і підриватиме наш амбіційний план інтеграційного проєкту», – сказав Порошенко.

Він перерахував ключові елементи формули Перемоги України:

• підтримка України до перемоги, а не до кінця;
• зброя в Україну – без обмежень обсягу, обмежень дальності та обмежень цілей;
• не боятись дивувати путіна креативними ініціативами;
• санкції з пекла, щоб відрізати ресурси, щоб зупинити здатність путіна фінансувати війну;
• членство України в ЄС і НАТО;
• фінансова допомога Україні для підтримки мікроекономічної стабільності.

«Україна переможе як демократія. І тому війна не повинна бути приводом для гальмування або відступу від реформ і переходу до автократії.

Україна має бути серед пріоритетів порядку денного Єврокомісії з першого дня. Відданість підтримці Києва має бути однією з ключових вимог до наших нових членів Європейського парламенту. Нова делегація Європарламенту до нашого парламентського комітету Асоціації та неформальної групи друзів України має бути сформована якнайшвидше. Бажано – в перший день роботи Європарламенту», – наголошує Порошенко.

«І – відвідайте Україну. Це дуже важливі символічні кроки, будь ласка, прийміть наше запрошення. Наша єдність і солідарність врятують усіх нас, і це єдиний шлях до Перемоги», – резюмував п’ятий Президент України.

Ольга СОКОЛОВА.

Читайте також: В обласному центрі Волині допомагали збирати кошти для... армії путіна.

Telegram Channel