Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
«Нью-Йорк Таймс» написала про наш «Телемарафон»

Будівля легендарної The New York Times

Фото: Відкриті джерела.

«Нью-Йорк Таймс» написала про наш «Телемарафон»

У впливовому американському виданні вийшла критична стаття «Великий крок назад: в Україні зростає занепокоєння щодо звуження свободи преси», де йдеться про політичну цензуру та обмеження прав медіа

Зокрема, «Нью-Йорк Таймс» пише, що в ефірі телемарафону «Єдині новини» відсутні представники демократичної опозиції та лідер «Євросолідарності», п'ятий Президент Петро Порошенко.

Автори статті визнають, що після повномасштабного вторгнення українські журналісти прийняли правила воєнного часу і «визнали певну самоцензуру, стримуючись у критичному висвітленні діяльності влади, щоб уникнути підриву морального духу».

При цьому влада посилила контроль над ЗМІ, забороняючи негативно висвітлювати діяльність влади і, відповідно, позитивно – діяльність опозиції.  Видання, зокрема, згадує, що журналісти державного інформаційного агентства «Укрінформ» наприкінці минулого року отримали від свого керівництва список опозиційних діячів і місцевих депутатів, позначених як «небажані» для цитування в статтях.

«Нью-Йорк Таймс» пише, що довоєнний бурхливий і конкурентний телевізійний новинний ландшафт України був зібраний владою Зеленського в єдине, контрольоване державою мовлення після російського вторгнення – телемарафон «Єдині новини». «Але він виключив опозиційні канали й транслював настільки оптимістичні репортажі навіть тоді, коли бойові дії затягнулися, що більшість українців тепер кажуть, що не довіряють йому», – резюмує видання.

Василь КІТ.

Читайте також: «Зруйнована росіянами електростанція на заході України відновленню не підлягає».

Реклама Google
 

Telegram Channel