Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Цікаве хобі волинянка перетворила у справу свого життя  

Тетяна Клямар вважає, що її захоплення – від її прадідусів: вони мали найбільші на Волині, як чула від рідних, сади.

Фото Наталії КУЗЬМИЧ.

Цікаве хобі волинянка перетворила у справу свого життя  

У філіях Поліського лісового офісу не лише вирощують та реалізовують декоративні рослини, а й на практиці показують, які ідеї ландшафтного дизайну можна втілити в життя

 

 Гарний тому приклад – помічниця лісничого Залізницького лісництва філії «Любешівське лісомисливське господарство» ДП «Ліси Волині» Тетяна Клямар. Працює вона на цій посаді відносно недавно, але вже встигла докласти рук до ландшафтного дизайну, що на території самої філії та лісництва. Скоро справа дійде й до інших лісництв, тому що робота дівчини направду цікава. Тим більше, Тетяна сама виявляє таку ініціативу.

Вирощування декоративних рослин та ландшафтний дизайн – це її хобі, і є надія, що вона перетворить його у справу свого життя. 

– Це захоплення – з дитинства. Все починалося з квітів і дійшло до лісу. Завжди створювала біля дому квітники. Ніколи не забуду цю історію. Зовсім маленька ще – років чотири мені було – з мамою пішла на базар. А там жінка квіти продавала. Я так просила купити мені їх, що аж до сліз дійшло. Мама дістає гроші, а та продавчиня каже: «Я тобі все дарую». То були перші висаджені мною власноруч квіти. Минулого року ми з тією жінкою зустрілися. І вона мене впізнала! Я теж, звісно. Поговорили. Дуже вдячна за той подарунок, це справило на мене особливе враження і додало натхнення, – розповідає Тетяна Клямар.

 Тут росте понад 80 різних видів дерев, які Тетяна сама ж прищеплювала. 

Звісно, всі вазони у школі, вдома, всі квітники у селі, навіть багато сусідських – тепер вирощені з її допомогою. Люди вже знають про здібності дівчини, тому просять консультації й допомоги. А біля дому вона створила сад. Тут росте понад 80 різних видів дерев, які Тетяна сама ж прищеплювала. То було чотири роки тому. Захоплення це, як вважає, – від прадідусів. Вони мали найбільші на Волині, як чула від рідних, сади. І величезну ферму, де працювали майже всі мешканці села.

Така ж ситуація – з лісовими видами. Дівчина знає, коли посадити, як доглядати, щоб рослина виросла витривалою й потішила згодом своєю красою.

Світлана ДУМСЬКА.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У відомому мальовничому заказнику Волині змагались юні лісівники (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel