Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Заява «Європейської Солідарності»: шлях до членства в ЄС – це шлях обʼєднання всього суспільства

«ЗСУ – наш головний дипломат і переговорник!».

Фото Європейська солідарність.

Заява «Європейської Солідарності»: шлях до членства в ЄС – це шлях обʼєднання всього суспільства

Україна платить найвищу ціну за своє європейське майбутнє. 33 роки тому, відірвавшись від радянської імперії, ми почали важкий шлях повернення в європейську родину

Сьогодні – історичний день. Офіційне відкриття перемовин про вступ в ЄС і затвердження переговорної рамки – це велике політичне рішення Євросоюзу, яке базується в першу чергу на досягненнях останнього десятиріччя, на жертовності Небесної Сотні і результатах Революції гідності, успішному виконання Угоди про асоціацію з ЄС і безвізовому режимі.

Безумовно, наша команда пишається нашим внеском в цей важливий процес. Але сьогодні ми в першу чергу дякуємо Збройним Силам України, чий героїзм і мужність наблизили сьогоднішнє історичне рішення. ЗСУ – наш головний дипломат і переговорник!

Саме Армія і український народ щодня захищають принципи і цінності, на яких базується Європейський Союз, спонукали і до переосмислення ролі Євросоюзу та його геополітичного майбутнього.

Українське суспільство протягом десятиріч виборювало це право – самим визначати свій геополітичний вибір, свій зовнішній вектор. Сьогодні наше право стати членом ЄС формалізовано.

Для того, аби мрія стала реальністю, важливо обʼєднати зусилля всіх проукраїнських політичних сил, громадських організацій і професійних спільнот, бізнес асоціацій і фахівців держслужби, аби спільно долати виклики на шляху до ЄС. Рухатися максимально швидко, при цьому захищаючи і національні інтереси в різних секторах економіки.

Пропонувати професійні рішення, відмовитися від популізму і шапкозакидательства. Й головне, сповідувати і реалізовувати принципи ЄС, будуючи державну політику на імплементації Копенгагенських критеріїв.

«Європейська Солідарність» чітко розуміє і відстоює пріоритети функціонування демократичних інституцій, верховенство права, реальної реформи держслужби, забезпечення прав і свобод громадян, незважаючи на всі виклики війни. Ми щодня говоримо про це в парламенті і на всіх майданчиках, усвідомлюючи, що саме ці кластери стануть основою для наших можливостей відкриття нових глав в перемовинах про вступ і отримання поступового доступу до різних сфер і частин ринку Євросоюзу.

Саме ці напрямки визначатимуть, наскільки швидко і ефективно ми будемо рухатися далі, в технічних і економічних секторах.

Свобода слова і реальна, а не фасадна боротьба з корупцією – це також важлива складова нашого руху.

Попереду – важливий і цікавий шлях, багато роботи по зміні нашого законодавства і функціонування державних інституцій. Україна визначилися зі своєю обʼєднуючою національною ідеєю – членство в ЄС і НАТО. Маємо пройти цей шлях швидко, разом, всім українським суспільством! Слава ЗСУ!

Telegram Channel