Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Порошенко: Україна – за столом переговорів з Євросоюзом, але попереду багато роботи

Петро Порошенко вважає справою свого життя сприяння вступу України у ЄС.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко: Україна – за столом переговорів з Євросоюзом, але попереду багато роботи

Петро Порошенко, який бере участь у Політичній асамблеї ЄНП в Брюсселі, в коментарі журналістам заявив, що старт вступних переговорів – це величезний крок вперед і початок великої спільної роботи. Він також зазначив, що це – перш за все заслуга Збройних Сил України і всього українського народу, який платить величезну ціну за свою європейську мрію

«І це ціна, яку платили українці в Маріуполі, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Бучі, Бородянці, Ворзелі, Ірпені і по всій Україні. І зараз продовжують платити, і бої в Часовому Ярі, в Куп’янську, Оріховому, Вовчанську – по всій лінії фронту є запорукою того, що українці як нація роблять все можливе для того, щоб нам повернутися в європейську родину народів», – зазначає пʼятий Президент.

«Це те, про що ми мріяли, і це те, про що мріяли українці, коли виходили на Революцію Гідності, Герої Небесної Сотні. І ті, хто зараз зі зброєю в руках захищають Україну», – наголошує Порошенко.

«Українці нарешті сіли за стіл переговорів для того, щоб напружено працювати, змінювати власну країну, забезпечувати реформування, відповідати критеріям членства в ЄС, яке складається перш за все з Копенгагенських критеріїв верховенства права, демократії, свободи. І сьогодні ще посвяткуємо, а від завтрашнього дня в нас багато роботи», – зазначає Порошенко. 

«Цей процес розпочався з підписання Угоди про асоціацію, цей процес супроводжувався внесенням змін до Конституції, де євроінтеграція є основним і обов’язковим завданням для влади. І ми завжди маємо пам’ятати тих, завдяки кому це взагалі стало можливим. Бо вирішальним аргументом для всіх країн – членів, чому треба за прискореною процедурою надати Україні статус кандидата і запустити переговори, є жертовність українців», – констатує Порошенко. 

«Це величезний крок і величезний успіх. Єдине, чого просять від нас наші партнери – ви, кажуть, просите єдності і мобілізації щодо політичної підтримки в Європи і в світу – то також мобілізуйтеся і продемонструйте парламентську єдність, єдність суспільства, національну коаліцію і дуже відповідальний підхід до того, що ви маєте зробити найближчим часом», – говорить лідер «Євросолідарності».

Реклама Google

Telegram Channel