Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
На Волині обстежують газопроводи на наявність витоків

Фахівці Волинської філії «Газмережі» уважно стежать за кожним кілометром газових мереж.

Фото: Фейсбук.

На Волині обстежують газопроводи на наявність витоків

Кожна з 12 бригад групи комплексного приладового обстеження Волинської філії «Газмережі» щодня обстежує на території області понад 3 кілометри газових мереж

Вчасне виявлення та усунення витоків не тільки запобігає значним втратам газу, але й забезпечує безаварійну та безперебійну доставку газу понад 250 000 побутових та близько 2 000 непобутових споживачів на Волині.

Про це інформують у Волинській ОВА.

Група комплексного приладового обстеження Волинської філії «Газмережі» дбає про технічний стан газорозподільної мережі та попереджує можливі аварійні ситуації.

«За 5 місяців 2024 року фахівці Волинської філії «Газмережі» обстежили 2 535 км газопроводів, що на 102 км більше, у порівнянні з минулим роком. Цього року плануємо обстежити 6 300 км газорозподільної системи та завчасно усунути будь-які проблеми, які можуть виникнути в роботі. Щодня кожна бригада групи комплексного приладового обстеження проходить пішки більше як 3 кілометри, обстежуючи газопроводи на наявність витоків, – розповідає начальник відділу електрохімзахисту Волинської філії «Газорозподільні мережі України» Олександр Павленко. – Так, під час проведення таких обстежень, цьогоріч виявили та усунули 18 підземних витоків газу. Важливим є те, що майже 6,8% газопроводів Волині прокладені понад 40 років тому, через це до мереж особливо прискіплива увага».

Фахівці Волинської філії «Газмережі» забезпечують комплексне обстеження газових мереж із використанням сучасних технологій та обладнання, яке дозволяє точно оцінити стан газопроводів, зокрема, виявити пошкодження ізоляційного покриття, корозійне пошкодження труб, негерметичність зварних з’єднань газорозподільної мережі.

Про застосування сучасних технологій та використання новітніх методів у роботі в компанії систематично проводять навчальні тренінги фахового напрямку, де присутні на практиці відпрацьовують процес пошуку та прокладення траси підземного газопроводу, визначення глибини залягання.

«Завдяки тренінгам, ми виявляємо та усуваємо низку потенційних проблем, які могли б вплинути на безпеку газопостачання для місцевих споживачів. Адже кожен етап обстеження здійснюється відповідно до вимог нормативно-технічної документації, з використанням сучасних методів та приладів «Спрут-17» та «Універсал-911», а також з врахуванням вимог екологічної безпеки», – зазначає тренер Сергій Ващук.

Під час таких тренінгів учасники мають можливість обговорити всі сильні та слабкі сторони реалізації послуг у цьому напрямку.

Волинська філія «Газмережі» висловлює подяку всім, хто вчасно сплачує за розподіл газу та ще раз нагадує: ці роботи фінансуються за кошти тарифу на розподіл газу.

Вчасна оплата послуги доставки газу дає можливість газовикам забезпечувати вчасне, якісне обстеження та ремонт мереж, підтримання їх у технічно справному стані для надійної та безаварійної подачі газу споживачам.

Волинська філія «Газорозподільні мережі України» активно готується до опалювального сезону 2024-2025 років, щоб споживачі Волині відчували комфорт та затишок в оселях.

Довідково: З 1 грудня 2023 року послуги з розподілу природного газу на території Волині забезпечує новий Оператор – Волинська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України». Згідно з постановою Національного держрегулятора НКРЕКП від 29 листопада 2023 року, прийнято рішення розширити з 1 грудня ТОВ «Газмережі» територію провадження господарської діяльності з розподілу природного газу на територію Волинської області. Нова філія відповідає за безперебійні маршрути газопостачання від магістральних газопроводів до кінцевого споживача.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Скандал із цінами в луцьких школах: яка вартість продуктів.

Реклама Google

Telegram Channel