Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Старожили родом з Волині знялись у фільмі про Кіровоградщину

18-річними дівчатами приїхали на Кіровоградщину наприкінці 50-х – початку 60-х років, повіривши в обіцянку «легкого» хліба.

Фото: фейсбук.

Старожили родом з Волині знялись у фільмі про Кіровоградщину

«Баба Єлька» презентує другу серію документального фільму про найпотаємніші куточки України

Цьогоріч у лютому громадська організація «Баба Єлька» анонсувала нову просвітницьку ініціативу «Стань агентом «Баби Єльки», яку реалізують за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). У межах ініціативи команда має створити низку культурних продуктів, серед яких серіал про старожилів найвіддаленіших сіл Долинської, Устинівської, Онуфріївської, Голованівської та Петрівської громад Кіровоградської області.

Про це повідомляє DOZOR.

Для зйомок другої серії команда обрала Устинівську громаду, куди поїхала в свою соту експедицію у супроводі знімальної групи на чолі з режисеркою Катериною Мурованою.

«Ми їхали фіксувати автентичну традицію Устинівської громади, а виявилося, що майже всі старожили, з якими вдалося поспілкувалися, мають коріння з Волині та Львівщини. Анна Швець та Анастасія Колодич із Криничного та жительки села Садки Ганна Шуляр і Ольга Бєльська приїхали на Кіровоградщину наприкінці 50-х – початку 60-х років, повіривши в обіцянку «легкого» хліба. Тут, 18-річні, вони починали своє життя з нуля, берегли і переймали традиції, виходили заміж, народжували дітей, які вже ставали корінними жителями Устинівщини», -

розповіла голова ГО «Баба Єлька» Інна Тільнова.

У другій серії команда «Баби Єльки» з`ясовувала, чи є корінне населення у селі Криничне, а також хто такі «вербовщики» і як вони розмивали нашу ідентичність. Дізнавалася відповідь на питання про те, чому люди не повертаються додому, а й досі бережуть та водночас формують культурну  спадщину Кіровоградщини. Ну і, звісно ж, куштувала традиційні волинські страви - товкмачі та кислий борщ, а також традиційний куліш за новим рецептом.

Другу серію з 10-серійного документального циклу можна переглянути вже сьогодні, 26 червня, о 20:00 на ютуб-каналі «Баба Єлька».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волиняни здобули перемогу на Міжнародному конкурсі архітектурних проєктів у Франції

Реклама Google

Telegram Channel