Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
У Луцьку нагородили юних інтелектуалів та їх наставників

Так тримати!

Фото: Фейсбук.

У Луцьку нагородили юних інтелектуалів та їх наставників

В головній адмінбудівлі краю привітали юних волинян із завершенням навчального року та відзначили за першість у Всеукраїнських та Міжнародних інтелектуальних конкурсах

Переможний гімн звучав для учнів Волинської області та їх наставників не лише в Україні, а й у Франції, Хорватії та США.

Про це повідомляють у Волинській ОВА.

Загалом у 2023-2024 навчальному році:

• 12 учнів Волині стали фіналістами Міжнародних інтелектуальних конкурсів та здобули 10 золотих і 1 срібну нагороду;

• 35 юних волинян перемогли на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт, виборовши 56 нагород Національного етапу Всеукраїнського конкурсу «Олімпіада геніїв України»;

• 9 команд області перемогли на Всеукраїнських турнірах юних науковців;

• 9 слухачів Волинської обласної Малої академії наук стали Стипендіатами Президента України.

«Сьогодні у цьому залі зібралося біля ста учнів та близько вісімдесяти їх наставників, викладачів, батьків. Ви разом зробили неймовірне – здобули перемогу не лише на Всеукраїнських конкурсах, а й на міжнародних. Вважаю, що ви є золотим науковим фондом Волині, – сказав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко. – Тож від імені начальника ОВА Юрія Погуляйка та від себе особисто хочу вкотре подякувати кожному в цьому залі за те, що ви робите. Впевнений, що кожен з вас здобуде необхідну професію і з кожним з вас ми побудуємо країну про яку мріємо – вільну, незалежну та мирну».

Потому Сергій Мовенко вручив волинянам стипендії голови обласної державної адміністрації:

Олені Дудкевич, учениці 11 класу Волинського наукового ліцею, стипендіата Президента України за І місце у секції загальної біології Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт.

Аліні Сичук, учениці 11 класу Луцького ліцею №14 імені Василя Сухомлинського. Дівчина здобула золоту нагороду Міжнародного інноваційного шоу INOVA м. Загреб (Хорватія) та посіла ІІ місце на Всеукраїнському конкурсі молодіжних науково-технічних проєктів «InventorUA».

Тарасу Гембіку, учню 11 класу Камінь-Каширського ліцею №1 імені Євгена Шабліовського. Він отримав золоту нагороду Міжнародного інноваційного шоу INOVA м. Загреб (Хорватія) у категорії «Програмування».

Софії Дудич, учениці 11 класу Луцького ліцею № 21 імені Михайла Кравчука, Стипендіату Президента України та срібній призерці Міжнародного інноваційного шоу INOVA м. Загреб (Хорватія).

Катерині Демчишин, учениці 11 класу Луцького ліцею № 21 імені Михайла Кравчука. Лучанка здобула І місце у секції охорони довкілля та раціонального природокористування Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Божені Корецькій, учениці 9 класу Луцького ліцею № 21 імені Михайла Кравчука, переможниці секції біології людини Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Анні Панькевич, учениці 11 класу Луцького ліцею № 14. Дівчина посіла І місце у секції кліматології та метеорології Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт та здобула бронзову нагороду Всеукраїнського конкурсу «Екопогляд».

Катерині Корнелюк, учениці 11 класу Луцького ліцею № 21 імені Михайла Кравчука, чемпіонці Всеукраїнського турніру з правознавства та бронзовій призерці секції зарубіжної літератури Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, а також Всеукраїнського турніру з фізики.

Вікторії Скляренко, учениці 11 класу Луцького ліцею № 14. Лучанка зайняла 3-ті місця у секції теоретичної фізики, секції екологічно-безпечних технологій та ресурсозбереження Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, а також у Всеукраїнському конкурсі молодіжних науково-технічних проєктів «InventorUA».

Роману Артишевському, учню 11 класу Луцького ліцею №18 та вихованцю Луцького міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Хлопець отримав ІІ місце у секції астрономії Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт та ІІІ місце Всеукраїнського турніру з фізики.

Мар’яні Князевій, учениці 11 класу Луцького ліцею № Вона здобула ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі молодіжних науково-технічних проєктів «InventorUA» та ІІІ місце у секції технологій виробництва Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Анастасії Боярській, учениці 10 класу Нововолинського наукового ліцею. Дівчина зобула «срібло» ІІ місце у секції енергетики та електротехніки Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт.

Соломії Гладковій, учениці 9 класу опорного ліцею с. Зимне Зимнівської сільської ради Володимирського району за ІІ місце у секції технологій виробництва продукції тваринництва та ветеринарної медицини.

Соломії Демчишин, учениці 11 Луцького ліцею №9 за ІІ місце у секції ботаніки Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Ользі Жабровець, учениці 11 класу Нововолинського наукового ліцею за ІІ місце у секції психології Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Дмитру Жернову, учню 11 класу Нововолинського наукового ліцею за ІІ місце у секції секції загальної та неорганічної хімії Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Дарині Пастушок, студентці ІІ курсу Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського за ІІ місце у секції теорії, історії мистецтв та арткритики Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Аліні-Юлії Романюк, учениці 10 класу Луцького ліцею№18 за ІІ місце у секції іспанської мови та іспаномовної літератури Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Павлу Швораку, учню 11 класу ліцею «Оберіг» Ковельської міської ради за ІІ місце у секції етнології Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Софії Шипелик, учениці 11 класу ліцею імені Олександра Цинкаловського Володимирської міської ради за ІІ місце у секції французької мови та франкомовної літератури Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Також Почесні грамоти Волинської ОДА отримали наукові керівники юних інтелектуалів.

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцькій художній школі випустили понад 90 юних талантів.

Реклама Google

Telegram Channel