Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
У війну проти України вступає ще одна країна

От сволоти!

Фото – EPA/UPG.

У війну проти України вступає ще одна країна

І це – не білорусь чи іран

Північна Корея відправить військові будівельні та інженерні сили для участі у «відновлювальних роботах» в окупованій Донецькій області вже в липні цього року.

Про це інформує «Укаїнська правда» з посиланям на південнокорейський телеканал TV Chosun та Інститут вивчення війни (ISW).

TV Chosun, посилаючись на південнокорейського урядовця, повідомив 21 червня, що Південна Корея очікує, що Північна Корея відправить великомасштабні інженерні сили в окуповану Донецьку область вже в липні. 

Ці сили нібито допоможуть відновити інфраструктуру в окупованому Донецьку.

Реклама Google

Північнокорейські військові мають 10 інженерних бригад, а телеканал Chosun підрахував, що Північна Корея може отримувати від росії до 115 мільйонів доларів щороку, якщо відправить три-чотири інженерні бригади в окуповану Україну. 

ISW зазначив, що росія, схоже, прагне створити коаліцію дружніх держав з історично теплими зв’язками з Радянським Союзом, включаючи Північну Корею і В’єтнам, щоб сформувати основу альтернативного світового порядку. 

ISW поки що не бачить повідомлень, які б свідчили про те, що північнокорейські військовослужбовці мають намір брати участь у бойових діях в Україні, але пряма північнокорейська інженерна підтримка може вивільнити російську бойову міць для операцій уздовж лінії фронту і сприяти російським зусиллям з розширення військової інфраструктури та оборонних укріплень на окупованій території України.

Пентагон вважає, що війська КНДР в Україні стануть гарматним м’ясом.

Читайте також: Серед звільнених з російського полону – двоє волинян (Відео).

Telegram Channel