Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Іноземну чиновницю вразив мер міста на Волині

Пані Міріам (в червоному) на зустрічі у Нововолинській мерії.

Фото – Ігоря ЛІСОВОГО.

Іноземну чиновницю вразив мер міста на Волині

Очільник Нововолинської громади Борис Карпус вільно володіє англійською мовою

Вчора у Нововолинськ прибула директорка проєкту «Справедлива трансформація вугільних регіонів та зелене відновлення енергетичного сектору України» Міріам Фаульветер.

У супроводі Нововолинського міського голови, інших посадовців вимокоповажна гостя ознайомиться з установами та проєктами, які можуть претендувати на фінансування від GIZ, який фінансується урядом Німеччини.

– Економіка Нововолинська повністю підлягає  під вимоги  проєкту «Справедлива  трансформація вугільних регіонів та зелене відновлення  енергетичного  сектору України», – такий позитивний для Нововолинськоі громади висновок зробила Міріам  Фаульветер.

Вона разом зі своєю командою і представниками сусіднього Червонограда, де також реалізується ця програма, відвідали Нововолинськ. Насиченою і конкретною була  бесіда із міським головою Борисом Карпусом. Встановленню ділових стосунків, очевидно, посприяло те, що очільник громади вільно володіє англійською мовою.

Реклама Google

У короткому відеоролику були продемонстровані досягнення Нововолинська за останні три роки, два з яких припадає на війну.

Борис Карпус у презентації наголошував, що населення регіону поінформоване про такий і подібні проєкти, проведені  інформаційні зустрічі із тридцятьма фокус- групами, є налаштованість третини громади брати активну участь  у реалізації   програм навчання новим професіям, перенавчання.

Пані Міріам кілька разів наголошувала на важливості справедливого підходу до комунікації з людьми під час  цих дуже часто болючих процесів – зміни вже встановленого укладу життя, специфіки роботи, здобутої професії. Важливим чинником є створення таких комфотних умов життя в громаді, щоб люди прагнули тут лишатися, а інші приїжджати.

Між пані Міріам і Борисом Карпусом зав’язалася конкретна, професійна  бесіда – у даний час потрібно визначити пріорітети, перспективи, узагальнити і представити їх на розгляд  німецького уряду. Гості ознайомилися  із підприємствами міста, його соціальними закладами.

Алла ЛІСОВА.

Читайте також: Депутатку Луцької міської ради покарали за правопорушення, пов’язане з корупцією.

Telegram Channel