Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Порошенко у Європарламенті обговорив з Групою друзів України критичні потреби ЗСУ

«Наша єдність і солідарність врятують усіх нас, і це єдиний шлях до перемоги».

Фото Європейська солідарність.

Порошенко у Європарламенті обговорив з Групою друзів України критичні потреби ЗСУ

Петро Порошенко у Брюсселі зустрівся із Групою друзів України в Європарламенті

«Це стало доброю традицією під час моїх візитів до Брюсселя. Дякую Петрасу Ауштрявічусу за незмінне лідерство та підтримку України в стінах представницької інституції ЄС», – написав Порошенко у соцмережах.

«Відзначили початок вступних перемов між Україною та ЄС, заради успіху яких працювали тривалий час. А також підтвердили важливість парламентської складової на шляху досягнення відповідних критеріїв та членства в ЄС. Важливу увагу приділили фундаментальним цінностям, стану демократії, верховенству права та багатопартійному парламентаризму як визначальним елементам подальшого розвитку та успіху України на шляху до ЄС», – констатує п’ятий Президент.

«Докладно обговорили і ситуацію на фронті, критичні потреби українського війська та нашу спільну перемогу над агресором», – пише Порошенко.

Раніше Порошенко під час виступу на Політичній асамблеї ЄНП назвав ключові елементи формули перемоги України. 

  • підтримка Україну до перемоги, а не до кінця.
  • Зброя в Україну – без обмежень обсягу, обмежень дальності та обмежень цілей.
  • не боятись дивувати путіна креативними ініціативами.
  • санкції з пекла, щоб відрізати ресурси, щоб зупинити здатність путіна фінансувати війну.
  • членство України в ЄС і НАТО.
  • фінансова допомога Україні для підтримки макроекономічної стабільності.
  • Україна переможе як демократія. І тому війна не повинна бути приводом для гальмування або відступу від реформ і переходу до автократії.
«Докладно обговорили і ситуацію на фронті, критичні потреби українського війська та нашу спільну перемогу над агресором».
 

  «Україна має бути серед пріоритетів порядку денного Єврокомісії з першого дня. Відданість підтримці України має бути однією з ключових вимог до наших нових членів Європейського парламенту. Нова делегація Європарламенту до нашого парламентського комітету Асоціації та неформальної групи друзів України має бути сформована якнайшвидше. Бажано – в перший день роботи Європарламенту», – наголосив Порошенко.

«І відвідайте Україну. Це дуже важливі символічні кроки, будь ласка, прийміть наше запрошення. Наша єдність і солідарність врятують усіх нас, і це єдиний шлях до перемоги», – резюмував лідер «Євросолідарності».

Реклама Google

Telegram Channel