Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Донечка полеглого Героя з Волині попросила на свій день народження особливий подарунок

Міцного здоров'я та Перемоги!

Фото: facebook.com.

Донечка полеглого Героя з Волині попросила на свій день народження особливий подарунок

24 червня 2024 року відзначала 3 роки від дня народження донечка загиблого Героя Романа Макаревича, Софійка

На сайті Президента України зареєстровано петицію щодо присвоєння татові іменинниці звання Герой України. Тож кожен охочий може на честь дня народження Софійки приєднатись і подарувати і свій голос.

Про це пише Устилузька Громада.

Це можна зробити за посиланням https://petition.president.gov.ua/petition/226992.

Тато Софії, Роман Петрович, ще в 2014 році, вирушив на фронт на Донеччину, де вже з перших днів пройшов справжню школу виживання. Два тижні на передовій позиції його групі з шести військовослужбовців у пекельну спеку довелося ділити на всіх одну пляшечку води. І більш не було нічого, навіть бліндажу над головою… У 2015-му ніс службу на Луганщині, а з 2016-го – під прикриттям (вдаючи місцевого жителя) забезпечував громадський порядок у Сєверодонецьку.

У 2020 році підписав контракт на військову службу в 14-ій окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого. У її рядах він і зустрів повномасштабну війну. Його бойова стежина пролягала, зокрема, через Соледар, Бахмут, Харківщину. За цей період був кілька разів тяжко поранений, а після останнього, у хребет, дивом уникнув оков інвалідності. Попри все щоразу повертався у стрій до своїх побратимів. За своє молоде життя він побачив багато смерті, а тепер навчився тримати її ще й у руках, бо ж став сапером. 4 квітня 2024-го воїн із позивним «Макар» виконав останнє своє бойове завдання щодо захисту незалежності України. Загинув у результаті ворожого обстрілу в районі населеного пункту Кіндрашівка Куп’янського району Харківської області. Поховали Героя в селі Малі Голоби Камінь-Каширського району.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Луцьк доєднався до в'язання найбільшого в Україні жовто-блакитного прапора (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel