Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
ПАРЄ схвалила три резолюції щодо України, зокрема про культурний геноцид

ПАРЄ схвалила три резолюції щодо України.

Фото: фейсбук Maria Mezentseva.

ПАРЄ схвалила три резолюції щодо України, зокрема про культурний геноцид

Парламентська асамблея підтримала резолюції про юридичні аспекти російської агресії, роль санкцій та протидію викоріненню культурної ідентичності

Перший документ повторює заклик ПАРЄ щодо створення спецтрибуналу за злочин російської агресії.

Про це повідомила голова української делегації Марія Мезенцева, пише «Європейська правда» 

Друга резолюція – про роль санкцій у протидії загарбницькій війні росії – закликає до створення міжнародного компенсаційного механізму для постраждалих у війні та подальшого тиску на російські компанії-виробники зброї і пропагандистські ЗМІ.

Резолюція також закликає опублікувати Реєстр компаній та фізичних осіб, які порушують або обходять санкції проти росії, а також підтримують її у війні проти України.

Третій документ, ухвалений ПАРЄ, присвячений протидії викоріненню культурної ідентичності під час війни та у мирний час і наголошує на геноциді, який чинить країна-агресор, намагаючись знищити українську культурну ідентичність.

Постанова наголошує, що росія – спонсор тероризму, який також практикує ідеологію рашизму, та русифікує численні корінні народи, поступово стираючи їхню культурну ідентичність.

Заступниця голови української делегації Євгенія Кравчук, яка була співавторкою проєкту останньої резолюції, наголосила, що Асамблея вперше ухвалила окрему резолюцію з культурної тематики, де визнає знищення культурних цінностей не лише воєнними злочинами, а й частиною процесу геноциду.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Країни Балтії та Польща просять про оборонну лінію на кордоні з росією та білоруссю

Реклама Google

Telegram Channel