Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
У Луцьку Марія Титаренко розповіла як наростити «письменницькі біцепси»

Писменниця заперечила існування натхнення та провела воркшоп із творчого письма.

Фото: УКУ.

У Луцьку Марія Титаренко розповіла як наростити «письменницькі біцепси»

Авторка книги «Не музи, а м'язи» заперечила існування натхнення та провела воркшоп із творчого письма

Захід відбувся у центрі підтримки підприємців Дія.Бізнес. Організатори – літературна платформа «Фронтера».

Пише Район.Луцьк.

«Не музи, а м'язи. 50 вправ творчопису» – друга книга Марії Титаренко. Першою стала «Комунікація від нуля. Есеї для Мані». 

Поштовхом до її написання стало материнство. За словами Марії, коли вона почала комунікувати з новонародженою донечкою – зрозуміла, що знає про комунікацію не все, попри те, що захистила дисертацію та багато років викладає у цій сфері. 

«Головна метафора книги – невідомо, хто кого більше вчить: дитина маму, чи мама дитину. Ми – на рівних. І це лише один приклад комунікації з нуля, а їх – безліч», – пояснює авторка.

Нова книга Марії Титаренко «Не музи, а м'язи» – це результат двадцятирічної викладацької діяльності. 

«Я люблю викладати. Люблю вигадувати різні правила, працювати зі студентами, творити нову синергію, цей новий драйв. Мені подобається проводити пари в дуже нестандартних умовах: на озерах, в парках, на прогулянках», – розповідає письменниця.

Нестандартно Марія починає й будь-який творчий курс. Вона пояснює, що стиль написання кожної людини, як відбиток пальця – неповторний. Тож воркшоп у Луцьку не став винятком і всі присутні мали змогу намастити палець китайським чорнилом та залишити свій індивідуальний слід на папері.

Серед 50 запропонованих вправ із креативного письма, авторка пропонує дев’ять завдань із зірочкою. Тобто ті, які вимагають ввімкнення креативу і творчості.

Письменниця любить цікаві «словечка». Наголошує на використанні у текстах власне українських форм, неологізмів, навіть вигадала поняття дитинізмів – висловів, які придумують діти. Але й не заперечує лайки, якщо вона вдало може заграти у контексті. Тож радить занотовувати нестандартні або рідкісні фрази та вигадувати власні неологізми.

Авторка пояснює, що її книга не для чемпіонських титулів. Прочитавши її, не станеш великим письменником. Але це тренажер, який допоможе прокачати навички, здобути нові, навчить наповнювати історії барвами, звуками та запахами, знайти свій жанр тощо. 

Марія наголошує: не потрібно боятися писати, експериментувати і вдосконалювати особистий стиль, адже він в кожного унікальний, як відбиток пальця. По закінченню воркшопу присутні могли поспілкуватися з письменницею, придбати книгу та взяти автограф.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Луцьк доєднався до в'язання найбільшого в Україні жовто-блакитного прапора (Відео)

Реклама Google

Telegram Channel