Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
У відомому мальовничому заказнику Волині змагались юні лісівники (Фото)

Впродовж форуму юні лісоводи презентували і захищали свої роботи природничого, природоохоронного та екологічного спрямування.

Фото: Фейсбук.

У відомому мальовничому заказнику Волині змагались юні лісівники (Фото)

У Лісівничому молодіжному центрі, що працює на базі Воротнівського лісництва філії «Ківерцівське лісове господарство» ДП «Ліси України» відбувся обласний зліт учнівських лісництв

Понад 100 учасників, представники 20 шкільних лісництв Волині, розповіли про свої досягнення та змагалися у багатьох видах.

Справжнє свято лісу відбулося у надзвичайно мальовничому заказнику «Воротнів» – маленькій Швейцарії Волині. Тут, у лісових куточках, з ініціативи Волинського обласного еколого-натуралістичного центру спільно з лісівниками Волині згуртували когорту досвідчених фахівців лісової галузі, науковців і педагогів, школярів, які не уявляють свого життя без піклування про навколишнє середовище, без єднання із природою та прагненням зберегти лісові надбання.

Під час відкриття учасників заходу привітали запрошені гості та їхні наставники, серед яких - заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, заступник начальника Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Борис Балеляс, голова обласної організації Товариства лісівників України Олександр Рибчинський, директор Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Валентина Остапчук.

Зльоти учнівських лісництв відбуваються уже багато років поспіль.

Заняття у шкільних лісництвах виховують у дітей дбайливе ставлення до природи, розширюють та поглиблюють знання природничих наук, дають практичні вміння і навички ведення лісового господарства. Шкільні лісництва відіграють роль профорієнтаційних осередків, адже тут створені усі умови для навчальних та практичних занять, дослідницької та природоохоронної роботи. Впродовж форуму юні лісоводи презентували і захищали свої роботи природничого, природоохоронного та екологічного спрямування, для їхніх викладачів відбувся навчальний семінар.

Юрій Поліщук зазначив, що діти, які відвідують заняття у шкільних лісництвах, в майбутньому найчастіше обирають пов’язану із цим професію. На його думку, волинські шкільні лісництва виховали цілу когорту природолюбів, які дбайливо ставляться до лісу та активно працюють для його збагачення.

«Учні завжди чекають лісничих або туристичних зльотів, бо тут вони можуть знайти нових друзів, провести цікаво час, отримати нові знання та позитивні емоції. Тому бажаю продемонструвати максимум вмінь і навичок, які ви здобули за цей рік, та гідно представили свої шкільні лісництва», – звернувся до учасників Юрій Поліщук.

Він також нагородив подяками голови обласної ради тих педагогів, зокрема директорку Ратнівського центру дитячої та юнацької творчості Наталію Антонюк, директора ліцею села Нуйно Сошичненської громади Романа Кусіка, директора Ратнівського ліцею № 2 імені Миколи Заліпи Ігоря Рудчика та керівницю екологічних гуртків Маневицького центру творчості дітей та юнацтва Ольгу Медведюк.

Переможцями цьогоріч стало – Скулинське учнівське лісництво, яким опікується філія «Ковельське лісове господарство».

Юні лісівники впевнено довели свою першість.

Після урочистостей були захисти науково-дослідницьких робіт, виступи екологічних театрів та семінар для керівників шкільних лісництв.

Відбулася і традиційна для Воротнева екскурсія. Керівник Лісівничого молодіжного центру Валентина Юхимчук розповіла про те, чим живе місцевий ліс та чому він дуже важливий для науки.

Також в рамках заходу тривала виставка лісових картин, створена відомими художниками - родиною Рубанів.

 
 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині для дітей захисників відкрили молодіжний табір.

Реклама Google

Telegram Channel