Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Німецький благодійник став почесним громадянином міста Ковеля

Майже три десятиліття Міхаель Хааке увесь свій вільний час присвячує благодійництву.

Фото: Фейсбук.

Німецький благодійник став почесним громадянином міста Ковеля

Міська рада присвоїла Міхаелю Хааке – голові благодійного товариства «Допомога дітям Ковеля» (м.Вальсроде, Німеччина) звання «Почесний громадянин міста Ковеля»

«За багаторічну активну доброчинну діяльність на благо Ковельської громади, організацію оздоровлення дітей пільгових категорій, турботу про людей з інвалідністю, гуманітарну, технічну й інші види допомоги місту, громадським організаціям, військовослужбовцям, ініціативність та безкорисливу працю», - йдеться у рішенні, яке ухвалили сьогодні на сесії.

Про це інформують у Ковельській міській раді.

Майже три десятиліття Міхаель Хааке увесь свій вільний час присвячує благодійництву. У переліку добрих справ Міхаеля Хааке – допомога ковельським дітям з вадами здоров’я: організація і надання консультацій німецьких лікарів; підтримка громадських організацій «Реабілітаційний центр» та «Спарта», які опікуються людьми з інвалідністю; турбота про одиноких, які мешкають у стаціонарному відділенні територіального центру соціального обслуговування.

А з початком повномасштабного вторгнення його допомогу важко перелічити. У лютому відразу було сформовано і відправлено групу із 48-ми жінок та дітей у Вальсроде. Про їх прийом, розміщення подбав Міхаель.

Він організовував гуманітарні вантажі з одягом, продуктами харчування, засобами гігієни, медичними препаратами. Упродовж 2022-2023 років такої допомоги отримано майже 53 тонни. Також чимало техніки надійшло з німецького міста Вальсроде. Пожежні автомобілі отримали рятувальники, РЖКП №1, Ковельське МТМО – реанімобіль, КП «Добробут» - навантажувач одноківшевий, МЦ «Спорт для всіх» - трактор John Deere Herbie 400. 19 генераторів різних потужностей отримало місто.

З ініціативи Міхаеля Хааке у Вальсроде проходила виставка фоторобіт нашого Героя Максима Бурди.

У січні нинішнього року Міхаель Хааке, перебуваючи у Ковелі, передав міському голові Ігорю Чайці сертифікат на три квадрокоптери. Кошти на них зібрали на благодійному ярмарку у Вальсроде.

У березні безпілотники і солодощі, що надійшли від німецьких друзів, були доставлені ковельському батальйону 100-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

Якось Міхаель сказав: «Я твердо вірю у вашу Перемогу і підтримуватиму вас, наскільки зможу. Ваш ковельчанин з німецького Вальсроде».

Дякуємо Міхаелю Хааке за цю неймовірну любов до України, Ковеля, його надійне і дружнє плече, яке він готовий підставити нам повсякчас. Такі люди, як він, допомагають наближати нашу Перемогу.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Як студентка з Луцька здобувала міжнародний досвід у Польщі.

Реклама Google

Telegram Channel