Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Як на Волині дбають про переселенців з Харківщини

У санаторії на Ковельщині переселенці отримують усе необхідне: комфортне проживання та якісне харчування.

Фото: Фейсбук.

Як на Волині дбають про переселенців з Харківщини

Уже місяць на Волині проживають вимушено евакуйовані жителі Харківщини

Це прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, сім’ї опікунів. Загалом – 81 дитина та 41 дорослий.

Про це інформують у Волинській ОВА. 

За сприяння громадської організації СОС Дитячі Містечка Україна, їх поселили в санаторії на Ковельщині. Тут вони отримують усе необхідне: комфортне проживання та якісне харчування. А завдяки зусиллям UNICEF Ukraine родинам надають психологічну допомогу та організовують різноманітні розваги для дітей.

Заступниця голови облдержадміністрації Мирослава Якимчук особисто відвідала харків’ян та поспілкувалася з ними. Насамперед цікавилася проблемами, з якими стикаються люди. Говорили про труднощі з доїздом до центру громади, оформлення документів та відповідних виплат. Піднімали й інші питання, серед яких: організація медогляду вузькопрофільних спеціалістів, репетиторство для школярів, квартирний облік для дітей-сиріт тощо.

В цілому люди наголошували, що хочуть швидше повернутися додому. Однак, наразі це неможливо через складну безпекову ситуацію в їхньому регіоні.

«Я розумію, що ви вже певний час тут побули, відпочили, хочеться додому. Але не все так просто. Рішення про примусову евакуацію було прийнято на найвищому рівні. Тому питання вашого повернення не відноситься до моєї компетенції, – зазначила Мирослава Василівна. – А вирішити питання транспорту чи соціальних виплат ми вам допоможемо».

Разом із тим, є сім’ї, які готові тимчасово залишитися жити на Волині. Адже тут безпечніше, а це краще для дітей. Тож UNICEF Ukraine допомагає у пошуку та оплаті оренди житла. Відтак, вже незабаром перші дві родини мають переїхати на проживання до Луцька.

Відповідне рішення прийняла й сім'я пані Галини. За її словами, лише сьогодні в рідному селі було три прильоти. Тому повертатися назад вони не готові.

«Тут тихо і спокійно. Діти самі попросили мене залишитися жити на Волині. А найголовніше для мене – це їхня безпека!», – зауважила жінка.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Німецький благодійник став почесним громадянином міста Ковеля.

[[BANNER] 

 
Telegram Channel