Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Порошенко показав результати роботи РЕБ «Ай-Петрі»: збитий російський «Ланцет» – це наша збережена САУ з екіпажем

«Це не просто знищений росіянський «Ланцет», це одна збережена українська САУшка, щонайменше п’ятеро врятованих життів екіпажу».

Фото Європейська солідарність.

Порошенко показав результати роботи РЕБ «Ай-Петрі»: збитий російський «Ланцет» – це наша збережена САУ з екіпажем

Петро Порошенко у соцмережах поділився відео знищеного російського дрона «Ланцет», який нейтралізували за допомогою РЕБ «Ай-Петрі». Відео надіслали військові з Харківщини

«Що ви зараз бачите перед собою? Це не просто знищений росіянський «Ланцет». Поясню це відео в цифрах. Це одна збережена українська САУшка, щонайменше п’ятеро врятованих життів екіпажу артилеристів і безліч знищених російських складів БК та одиниць важкої техніки на території рф і на Харківщині, де зараз точаться тяжкі бої. Це відео прислали наші бійці з підрозділу «Ай-Петрі». З приміткою, що на кожному напрямку комплекс щодня душить і допомагає знищити 4-5 таких «пташок». Тож порахуйте його ефективність самі. Я пишаюся крутою командою, яка працює над цим інноваційним продуктом. І передаю привіт «богам війни». Скоро комплексів, які вас прикриватимуть, стане ще більше», – написав Порошенко.

 

 Порошенко у листопаді минулого року повідомив, що інвестував у розробку новітньої системи РЕБ 150 млн грн. Наразі сума інвестицій сягнула 200 млн грн, два десятки комплексів вже працюють на фронті. Одними з перших їх отримали артилеристи.

 

 За словами пʼятого Президента, умови сучасної війни вимагають технологічних рішень, а кожна установка радіо-електронної боротьби рятує життя українських воїнів, техніку та зброю, якої вкрай не вистачає на передовій. 

«Підходимо до цього системно, стратегічно. Команда робить все можливе, щоб прискорити, зробити масштабування  виробництва, зробити додаткове інвестування», – пояснює Порошенко 

«Це не тільки і не стільки РЕБ. Це вже кібербезпека, яка має унікальні властивості, розроблена фахівцями нашої команди – програмістами, інженерами. Ми налагодили вже серійне виробництво. Ми за цей дуже короткий термін пройшли усі види випробувань і поставили його на озброєння», – сказав Порошенко.

 

 «Моя мрія, щоб уся смуга оброни була під надійним прикриттям кіберзахисту, ефективним для протидії всім системам безпілотних літальних апаратів», – говорить п’ятий Президент.

Він також пояснив, чому ухвалив рішення інвестувати в цю розробку. «У мене не було іншого виходу, бо нічого подібного я серед усіх розробок не бачив. Я вкладав в науково-дослідну розробку тоді, коли ми ще не мали жодної моделі, яка б ефективно працювала. Але я вірю в нашу команду, вірю в програмістів, вірю в інженерів. І вірю в унікальну майстерність тих екіпажів, які зараз застосовують цей кіберзахист безпосередньо на смузі зіткнення», – говорить Порошенко.

Telegram Channel