Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Орбан і Зеленський після рукостискання емоційно поговорили на полях саміту Євросоюзу (Відео)

Цікаво, чи буде потім розшифровка їхніх слів?

Фото із сайту eurointegration.com.ua.

Орбан і Зеленський після рукостискання емоційно поговорили на полях саміту Євросоюзу (Відео)

Це зафіксували відеокамери із залу засідань

Глава угорського уряду Віктор Орбан на полях саміту ЄС підійшов до Президента Володимира Зеленського, обидва лідери потисли руки, після чого емоційно поспілкувалися.

Судячи з трансляції із залу засідань, де перебували лідери ЄС та запрошений на їхню зустріч Володимир Зеленський, Віктор Орбан сам підійшов до Президента України та потис йому руку. Це відбулось після підписання безпекових угод України з ЄС, а також з Литвою та Естонією, інформує «Європейська правда».

На відео не чути, про що говорили лідери, проте видно, що спілкування Орбана і Зеленського було доволі емоційним. Угорщина за кілька днів, з 1 липня, розпочне піврічне головування у Раді Євросоюзу.

Нагадаємо, Раніше високопосадовець зовнішньополітичної служби ЄС заявив «Європейській правді», що вважає найбільшим успіхом двосторонньої угоди України з Євросоюзом те, що її взагалі вдалося узгодити і підписати, попри позицію Угорщини.

Реклама Google

Угорщина намагалась нав’язати Україні вимогу щодо гарантованого представництва національних менших у парламенті. Зокрема, що депутатом облради або навіть Верховної Ради може стати український угорець, який не володіє українською.

Ця вимога стала однією з найпроблемніших з усього переліку 11 вимог від Будапешта, проте Угорщина отримала відмову у її втіленні.

Читайте також: Заява «Європейської Солідарності»: шлях до членства в ЄС – це шлях обʼєднання всього суспільства.

Telegram Channel