Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
У Луцьку вперше встановили сонячні панелі на світлофорі

Об'єкт встановлено на перехресті вулиць Набережна — Стрілецька — Героїв УПА.

Фото Суспільне.

У Луцьку вперше встановили сонячні панелі на світлофорі

Вперше у місті Луцьку встановили дві сонячні батареї на світлофорі для його безперебійної роботи у випадку довготривалого відключення світла

 

 Йдеться про об'єкт на перехресті вулиць Набережна — Стрілецька — Героїв УПА.

Про це в коментарі Суспільному розповів директор комунального підприємства «Луцьксвітло» Валерій Мазін. З його слів, під час вимкнення світла цей світлофор працював від двох акумуляторів, яких вистачало на три-чотири години роботи.

 

 Нині, сказав посадовець, пристрій працюватиме автономно впродовж усього дня у випадку ясної погоди. Потужність панелей — 580 Вт.

«Ми купували окремо панель, окремо інвертор, окремо батарею, запчастини для кріплення. Усе це працівники наші встановлювали самостійно. Вчора в нас був тестовий режим», — зазначив керівник «Луцьксвітла»

Сонячні панелі придбали за кошти в рамках «Програми утримання та ремонту мереж зовнішнього освітлення та світлофорних об’єктів Луцької міської територіальної громади на 2021–2024 роки». На це, зі слів посадовця, витратили орієнтовно 25 тисяч гривень.

 

 Такими панелями з наступного тижня, зазначив посадовець, планують облаштувати світлофори на перехресті вулиць Карпенка-Карого — Дубнівська, а також Захисників України — Кравчука.

На транспортних розв’язках і перехрестях у місті Луцьку та селах громади, додав Валерій Мазін, є 55 світлофорних об'єктів, 25 із яких мають резервне живлення.

Реклама Google

Telegram Channel