Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
У Луцьку з нагоди Дня Конституції підняли найбільший Прапор України на Волині

Під звуки Державного Гімну України на найвищому флагштоці області замайорів синьо-жовто стяг.

Фото: Фейсбук.

У Луцьку з нагоди Дня Конституції підняли найбільший Прапор України на Волині

Урочистості відбулися на Київському майдані обласного центру

Участь у них взяли заступники голови обласної ради, керівництво облвійськадміністрації, Луцької міської ради, Луцької РВА, депутати обласної ради, військовослужбовці, правоохоронці, волонтери, громадські активісти.

Про це повідомляє Волинська обласна рада. 

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих сучасних українських Героїв та цивільного населення, життя яких забрала війна. Під звуки Державного Гімну України на найвищому флагштоці області замайорів синьо-жовто стяг.

«Конституція України була визнана однією із найдемократичніших у Європі, адже орієнтована на людину, гуманістичні цінності та правові відносини між суспільством і державою. Свій цивілізаційний вибір ми вкотре змушені відстоювати у збройній боротьбі. Український народ по-новому осягнув значення цінностей, закладених в Основному Законі держави. Сьогодні за свободи, правду, права демократії знову найкращі віддають свої життя…», -

наголошувалося під час урочистостей.

«Конституції України – 28 років. Вона визнана однією із найдемократичніших у Європі, адже зоорієнтована на людину, гуманістичні цінності та правові відносини між суспільством і державою, – сказав очільник Волинської ОВА Юрій Погуляйко. – І саме за ці одвічні фундаментальні цінності українців сьогодні ми боримося. Пам’ятаємо ціну, яку ми щоденно платимо за конституційні права та свободи українського народу».

Ліцеїсти Волинського військового ліцею імені Героїв Небесної Сотні поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю та незалежність України» та пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України».

На завершення присутні спільно виконали духовний Гімн України -«Молитва за Україну».

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Боєць волинського підрозділу Нацгвардії України розповів, як відбудовував зруйновані рф мости (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel