Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Делегація Луцької міської ради відвідала Львів

Участь у заході взяли понад сімдесят учасників з Волинської, Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Фото: Луцька міська рада.

Делегація Луцької міської ради відвідала Львів

У Львові відбувся захід для бенефіціарів Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Прикордоння – наш спільний дім»

Участь у заході взяли понад сімдесят учасників з Волинської, Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Про це повідомляє офіційний сайт Луцької міської ради

Раду представляли Тетяна Зарубайко, заступник начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності, Віктор Чубко, начальник відділу міжнародних культурних проєктів та програм департаменту культури, Оксана Штанько, завідувачка науково-експозиційного відділу Музейного простору «Окольний замок».

З вітальними словами виступили почесні гості події: Ярослав Ґузи, Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні, Лєшек Буллєр, директор Центру європейських проєктів, Максим Козицький, голова Львівської обласної військової адміністраці. Також Юрій Холод, в.о. голови Львівської обласної ради та Еліза Дзвонкєвіч – Генеральний консул Республіки Польща у Львові.

Зустріч відбулася у новоствореному просторі в центрі Львова та була присвячена завершенню Програми ПБУ 2014–2020 з акцентом на результати проєктів за тематичною ціллю «СПАДЩИНА».

Учасники ділилися своїми здобутками, здійснювали порівняльний аналіз проєктів, визначали додану вартість кожного. Різноманітність проєктів, які були презентовані, розширює горизонти сприйняття терміну «спадщина», адже це не лише музейні експонати.

У межах події відбулися різноманітні майстерки з іконопису, створення ляльки-мотанки, сироваріння та ін. Луцька майстриня соломоплетіння Христина Савюк навчала відвідувачів давньому ремеслу. Представники Волинського краєзнавчого музею Людмила Мірошниченко та Світлана Чибирак презентували результати проєкту «Музеї прикордоння – простір для інтеркультурного діалогу», виставку унікального посуду з порцеляни та статуеток.

У межах фінансової перспективи Програми ПБУ 2014–2020 Луцька міська рада успішно реалізувала 6 проєктів міжнародної технічної допомоги залучивши понад 1 800 000 євро, з них 4 за тематичною ціллю «Спадщина». Одним з найбільших досягнень міської ради стало відкриття нового музейного простору «Окольний замок» у старому місті Луцька, що з’явився завдяки проєкту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна» Програми.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині псевдобанкіри обіцяють людям… віддати гроші

Реклама Google

Telegram Channel