Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
У 85-и закладах загальної середньої освіти Волині організовано охорону

Укриттям наразі забезпечені 92% закладів освіти Волині.

Фото: Фейсбук.

У 85-и закладах загальної середньої освіти Волині організовано охорону

Начальник ОВА Юрій Погуляйко взяв участь у відео-секторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо завершення навчального року й підготовки до наступного

Серед питань, що обговорювали: облаштування укриттів, організація безбар’єрного простору, забезпечення учнів підручниками й придбання шкільних автобусів.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

Очільник області на своїй сторінці у фейсбуці зазначив, що на Волині функціонує 533 заклади загальної середньої освіти, де навчаються понад 141 тисяч учнів.

Наразі укриттям забезпечені 92% закладів освіти Волині.

Парк шкільних автобусів області налічує 240 одиниць. Натомість є потреба у придбанні ще 52. Тож цьогоріч для Волині Уряд виділив 20,5 млн грн субвенції для купівлі транспорту.

«Окрім того, говорили про створення безпечних умов перебування учнів у закладах освіти. Так, у 85 закладах загальної середньої освіти області організовано охорону», – написав Юрій Погуляйко.

Тривожною кнопкою з виведенням сигналу на пульти охорони обладнано 356 закладів освіти, охоронною сигналізацією – 73, у 173 – встановлено системи зовнішнього та внутрішнього відеоспостереження.

А з січня 2024 року у 47 закладах загальної середньої освіти Камінь-Каширського та Ковельського районів, розташованих неподалік кордону з білорусією розпочато реалізацію проєкту «Служба освітньої безпеки».

За підсумками наради Прем’єр-міністр дав завдання головам ОВА обстежити освітні заклади на предмет їхньої готовності до наступного опалювального сезону.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У медзакладі на Волині – понад 200 випускників.

Реклама Google

Telegram Channel