Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Про диво-вироби із соломки волинянки Марії Кравчук дізналися аж у Хорватії

Відома майстриня Марія Кравчук не перестає дивувати витворами свого унікального таланту.

Фото із сайту – volart.com.ua.

Про диво-вироби із соломки волинянки Марії Кравчук дізналися аж у Хорватії

Хоч перші їй аплодували американці і японці

У Культурному центрі «Дубрава» в Загребі у Хорватії відкрилася виставка соломоплетіння відомої мисткині в цій сфері, заслуженої майстрині народної творчості України, членкині Національної спілки майстрів народного мистецтва України Марії Кравчук з турійського села Туличів Ковельського району та майстрині, буньєвацької хорватки Йозефіни Скендерович.

Про це повідомив сайт «Район.Турійськ».

Як поінформували на сторінці Української громади міста Загреба у Фейсбуці, цей міжнародний проєкт під назвою «Час надії» реалізовується в партнерстві з Народним університетом Дубрава в рамках щорічного, добре відомого на наших теренах, Міжнародного фестивалю фольклору в Загребі.

Волиняни вдячні автору виставки з Культурного центру пані Луції Франіч Новак за чудову ідею, величезну працю і багаторічний інтерес до української культури.

Серед заходів було проведено і майстер-класи. Відвідувачі виставки мали унікальну можливість поспілкуватися з майстринями, познайомитися з талановитою волинянкою Марією Кравчук, засновницею студії для дітей та юнацтва «Житечко» в приміщенні навчального закладу села Купичів Ковельського району.

До речі, завдяки їй в Україні з’явився перший і єдиний Музей солом’яного мистецтва на Волині – теж на території купичівського ліцею.

Читайте також: Волинянки Христина Савюк та Марія Кравчук отримали золото й бронзу на фестивалі Солом'яної маски у США.

Telegram Channel