Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Радіотелефоністка волинської служби «101» розповіла про пожежу в луцькому ЦУМІ

За 22 роки сержант служби цивільного захисту Жанна Милостива прийняла і опрацювала тисячі дзвінків від громадян, які опинились у біді або стали її свідками.

Фото – пресслужба ГУ ДСНС у Волинській області.

Радіотелефоністка волинської служби «101» розповіла про пожежу в луцькому ЦУМІ

Вона одна з перших людей в Службі порятунку «101» , хто дізнається про надзвичайну ситуацію

Знайомтесь, Жанна Милостива, радіотелефоніст Служби порятунку «101» Волині.

Радіотелефоніст пожежно-рятувальної служби є однією із важливих професій у Службі порятунку «101». Вони не вступать безпосередньо у двобій із вогняною стихією, але від них залежить успіх ліквідації пожеж та надзвичайних ситуацій.

За 22 роки сержант служби цивільного захисту Жанна Милостива прийняла і опрацювала тисячі дзвінків від громадян, які опинились у біді або стали її свідками, стикалася з викликами різного характеру. Найперша її дія – заспокоїти абонента на тому кінці дроту, дати пораду, як діяти далі, як вберегти життя, а паралельно – зорієнтуватись в ситуації та направити підрозділи порятунку.

«Один з найскладніших викликів – це пожежа в торговому центрі «ЦУМ» у Луцьку. На момент пожежі в будівлі були люди, а вогонь охопив значну частину будівлі.

На момент пожежі в будівлі були люди, а вогонь охопив значну частину будівлі.

Потрібно було правильно прийняти повідомлення, оперативно оцінити ситуацію та направити необхідну кількість техніки та особового складу. У один момент я дуже розхвилювалася, але швидко взяла себе в руки та почала діяти, адже від оперативності та чіткості моїх дій залежала вся подальша робота рятувальних підрозділів, успіх ліквідації пожежі та порятунок людей», – пригадує радіотелефоніст.

Реклама Google

За роки служби рятувальниця чітко знає, що їй потрібно робити при будь-якій надзвичайній ситуації.

«Кожен виїзд є різним та потребує різної кількості техніки та людей. Тому я постійно тримаю зв'язок з хлопцями, які поїхали на місце виклику та уточнюю обстановку з місця події, що саме горить, яка площа, чи потрібна допомога, чи є потерпілі. В залежності від ситуації, направляємо додаткові сили та засоби, інші екстрені служби», – розповідає Жанна Петрівна.

На роботі вона відповідальний працівник, вдома – турботлива мама та дружина, виховує сина та дочку, які є її найбільшим щастям у житті. Дочка Юля вже доросла та, як мама і тато, обрала професію в системі ДСНС, вже працює диспетчером в іншому підрозділі служби «101». Син Артем завершив навчання у Волинському обласному ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

У вільний від роботи час Жанна вишиває бісером та проводить час з внучкою, мріє про завершення війни та мир в країні, інформує пресслужба ГУ ДСНС України у Волинській області.

Читайте також: «Тут поля буквально всіяні боєприпасами»: що додає сил саперам із Волині на Донеччині.

Telegram Channel