Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Після грози із блискавками та градом німці більше підзарядилися – і дотиснули Данію

21-річний Джамал Мусіала забив на Євро-2023 уже третій гол. А сьогодні ще й став наймолодшим голеадором збірної Німеччини в серії плей-оф.

Фото із сайту ap.com.

Після грози із блискавками та градом німці більше підзарядилися – і дотиснули Данію

Через аномальну негоду у Дортмунді матч переривався на добрих хвилин двадцять

Як не старались господар поля – німці, але пробити ворота Каспера Шмейхеля довго не могли. Навіть небо розсердились – і розродилось такою грозою, що довелося зупиняти матч, щоб перечекати зливу із градом.

А після того німцям стало щастити. Точніше, спочатку не повезло, бо вони пропустили гол після добивання 28-річного Йоахіма Андерсена. Але тут прийшов на виручку VAR – і відмінив гол через офсайд. А за якусь хвилину той же робот VAR зафіксував гру рукою у своєму карному майданчику... данця Йоахіма Андерсена, гол якого тільки що не зарахували. От як не пощастило «вікінгу» – так не пощастило!

25-літній німець Кай Гаверц таким подарунком скористався сповна – і бездоганно ударом у кут реалізував пенальті – Шмейхель не дотягнувся – 1:0.

А через трохи і 21-річний Джамал Мусіала продемонстрував своє вміння швидко втікати від данських захисників і потужно бити по воротах – 2:0. А це означає,що такої переваги німці вже не відпустять...

Що ж, данці на цьому турнірі так і не виграли жодного матчу. Але якщо на груповому етапі трьох нічиїх було достатньо, щоб посісти навіть друге місе в групі. то тут, у серій плей-оф, нічиїх не буває. Хороша, але посередня команда,покидає Євро. А німці ще на крок наблизилися до своєї мети: здобути золоті медалі на домашньому Чемпіонату Європи. 

Євро-2024. 1/8 фіналу. Німеччина – Данія – 2:0 (1:0 –  Гаверц, 53 хв., з пенальті; 2:0 – Мусіала, 68).

Стадіон: «BVB-Штадіон» (Німеччина). Арбітр: Майкл Олівер (Англія).

Відео матчу – ТУТКА.

У чвертьфіналі 5 липня Німеччина зустрінеться проти переможця пари Іспанія – Грузія.

У суботу трохи раніше в 1/8 фіналу Швейцарія впевнено здолала діючих чемпіонів Європи – Італію – 2:0 – і відправила їх додому.

Хто вийшов до 1/4 фіналу Євро-2024

1. Швейцарія

2. Німеччина

Сьогодні, 30 червня, в 1/8 фіналу грають:

 19:00 – Англія – Словаччина (Гельзенкірхен).

22:00 – Іспанія – Грузія (Кельн).

Читайте також: Дружина Реброва «впала з дуба».

Реклама Google

Telegram Channel