Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
30 червня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Мирного дня вам, люди!

Фото ілюстративне.

30 червня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Сьогодні, 30 червня, Всесвітній день соціальних мереж. Віряни святкують Собор святих славних і всехвальних дванадцяти апостолів. 858-й день війни в Україні

30 червня в церковному календарі – Собор святих славних і всехвальних дванадцяти апостолів. 

Про це розповідає ТСН.

Це свято присвячене дванадцяти апостолам: Петру Першоверховному, Андрію Первозваному, Іакову Зеведеєву, Івану Богослову, Пилипу, Варфоломію, Фомі, Матвію, Якову Алфеєву, Тадею, Симону Кананіту, а також апостолу Маттію, обраному до числа дванадцяти апостолів замість Юди Іскаріота.

Ісус Христос зібрав собі учнів серед простого люду за три роки до свого розп’яття на Хресті. Він обирав тих, хто не лише міг усім серцем осягнути глибину Його вчення, але й донести до інших Любов до Бога, здатних служити людству.

Покликані до апостольства 70 учнів були наділені Ісусом чудодійною силою, і вони покинули своїх рідних та звичне життя, щоб крок за кроком слідувати за своїм Божественним Вчителем, охоче розділяти з Ним усі труднощі й страждання на нелегкому шляху до Істини й спасіння роду людського. Серед 70 учнів Ісуса Христа було обрано саме 12, бо це число збігається з числом дванадцяти колін ізраїльських. На час проповіді Христа з дванадцяти родів ізраїльських збереглося лише два з половиною: Іуди, Веніаміна і половина від Левія. Решта дев’ять з половиною родів з часу завоювання Північного царства (722 рік до н. е.) вважалися зниклими.

Що не можна робити 30 червня:

= Не варто сваритися і лаятися — будь-який конфлікт затягнеться.

= Не дозволяється вживати алкогольні напої.

= Заборонено відмовляти у допомозі, якщо вас про неї попросили.

Народні прикмети і традиції:

= дивилися, який сьогодні день: коропи опустилися на дно водойми — чекайте на негоду;

= кує зозуля до спекотного і довгого літа;

= якщо зозуля цього дня мовчить, то зима буде сніжною, а сніг випаде рано;

= вранці багато роси до сонячної погоди протягом кількох днів.

Віряни моляться до святих апостолів, просячи їх про допомогу в будь-яких починаннях. Також важливо цього дня помиритися зі всіма, з ким перебуваєте у сварці.

Сьогодні іменини відзначають Андрій, Іван, Матвій, Михайло, Петро, Степан, Яків, Ян.

Талісманом людини, народженої 30 червня, є турмалін. Дорогоцінний камінь, який має чимало енергетичних властивостей. В давнину вірили, що турмалін допомагає збалансовувати енергію, а тому приносить у життя власника гармонію.

Читайте також: «Якою буде сьогодні погода на Волині».

Реклама Google

Telegram Channel