Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Напередодні матчу з Іспанією скандальний олігарх виділив величезну суму призових збірній Грузії

Бідзіна Іванішвілі готовий озолотити Хвічу Кварацхелію і кО.

Фотоколаж із сайту sport.ua.

Напередодні матчу з Іспанією скандальний олігарх виділив величезну суму призових збірній Грузії

І пообіцяв найбільші у світі преміальні футболістам в історії: 50 мільйонів євро за перемогу на чемпіонаті Європи

Звісно, сьогодні о 22:00 Іспанія «хлопне» ту Грузію в 1/8 фіналу, і про Бідзіну Іванішвілі забудуть. Але до вечора він – ТОП у новинах про Євро-2024.

Отож, сенсаційна новина: 68-річний скандальний грузинський олігарх та експрем'єр-міністр цієї держави Бідзіна Іванішвілі готовий буквально озолотити футболістів збірної Грузії за вдалий виступ на Євро-2024.

За вихід у 1/8 фіналу Іванішвілі вже виділив на команду додаткові призові у розмірі 10 мільйонів євро, інформує sport.ua..

Сума може суттєво зрости у разі подальшого просування грузинської збірної турнірною сіткою. Зокрема, якщо підопічним Віллі Саньоля вдасться виграти Євро-2024, то лише від Іванішвілі футболісти отримають преміальні у розмірі 50 мільйонів євро. Як пише іспанське видання AS, це будуть найбільші преміальні в історії футболу.

Чинний прем'єрміністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив у п'ятницю вранці, що Іванішвілі вже передав ці гроші [10 мільйонів євро] національній збірній. Також він сказав наступне: «Гравцям не потрібна додаткова мотивація, але підтримка, яку надав Бідзіна Іванішвілі футбольній команді, дуже важлива і цінна. Ці преміальні стануть для них ще більшою мотивацією. Коли ми зустрілися з гравцями команди, ми нагадали їм, що наступна гра проти Іспанії також пов'язана із цією нагородою».

Значна частина гравців збірної Грузії, яка бере участь у цьому чемпіонаті Європи, грає у нижчих лігах чи нетопових чемпіонатах європейського футболу. Ці футболісти, за оцінками фахівців, заробляють у деяких випадках навіть менше ніж 100 тисяч євро на рік. З цієї причини преміальні від Іванішвілі для багатьох грузинських гравців є чудовою нагодою у рази покращити своє матеріальне становище.

Зазначимо, що збірна Грузії є дебютантом чемпіонатів Європи. Раніше ніколи футболісти із цієї країни не проходили кваліфікацію до фінальної частини Євро.

Реклама Google

Бідзіна Іванішвілі є громадським та політичним діячем Грузії, найбагатшою людиною країни, а також має, за даними різних джерел, зокрема Transparency International Georgia, тісні економічні зв'язки з росією.

У вересні 2022 року Агентство США із міжнародного розвитку (USAID) випустило доповідь, згідно з якою «найбагатший олігарх Грузії [Іванвішілі] захопив державу, що призвело до безкарності корумпованих чиновників, зростання економічної залежності Грузії від росії та процвітання таємного бізнесу олігарха в росії».

Хто вийшов до 1/4 фіналу Євро-2024

1. Швейцарія

2. Німеччина

Сьогодні, 30 червня, в 1/8 фіналу грають:

 19:00 – Англія – Словаччина (Гельзенкірхен).

22:00 – Іспанія – Грузія (Кельн).

Читайте також: Грузини показали, як треба битися до останнього – і сенсаційно виграють Португалію!.

Telegram Channel