Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Порошенко у Львові пояснив, чому для членства України в ЄС потрібна децентралізація

«Згортання прав місцевого самоврядування загрожує євроінтеграції».

Фото Європейська солідарність.

Порошенко у Львові пояснив, чому для членства України в ЄС потрібна децентралізація

Посилення місцевого самоврядування і реформа децентралізації наблизили Україну до членства в ЄС – про це Петро Порошенко сказав під час зустрічі у Львові з лідерами громад та депутатами місцевих рад від «Євросолідарності».

 Пʼятий Президент зауважив, що децентралізація не тільки стала найуспішнішою реформою за його каденцію, а й витримала «краш-тест» пандемії ковіду і повномасштабне російське вторгнення. На думку Порошенка, згортання прав місцевого самоврядування загрожує євроінтеграції. Він переконаний – військовий ПДФО треба повернути назад громадам і дати їм ресурс для термінової підготовки до важкої зими. 

 

 «Децентралізація – це не балаканина, не реверанси в бік територіальної громади, міських голів. Децентралізація – це гроші. Головним результатом нашої політики децентралізації було те, що вже в 2018 році кошти територіальних громад перевищили кошти державного бюджету. Це – моя мрія, моя мета, бо левова частина грошей має залишатися в громаді. І життя підтвердило правдивість цієї нашої спільної стратегії», – нагадав Порошенко.

«На початку широкомасштабного вторгнення що стало форпостом захисту України? Місцеві громади. Саме там формувалося загони, які дозволили захистити країну. Левова частина грошей з місцевих бюджетів пішла на підтримку армії», – наголосив пʼятий Президент. 

 

 «Якщо ви забрали гроші в суб’єктів місцевого самоврядування, забрали військовий ПДФО, де ці гроші? Раніше вони йшли в бригади і бригади самі купували. Ми зараз виступаємо за те, що ПДФО має бути повернено громадам», – говорить Порошенко. 

 

 «Друга позиція – це рух країни в Європу. Є спеціальна програма співпраці, яка забезпечує реалізацію левової частини європейської допомоги через суб’єкти місцевого самоврядування. Я наголошую: десятки мільярдів доларів і євро, які наші партнери виділяють для забезпечення допомоги Україні із захисту критичної енергетичної інфраструктури, мають йти через суб’єкти місцевого самоврядування. Будівництво захисту має йти через суб’єкти місцевого самоврядування. Чому? Бо значно підвищується ефективність використання грошей. І значно зменшується корупція», – переконаний Порошенко. 

Реклама Google

 
Telegram Channel