Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Яка ситуація на кордоні Волині з білоруссю, звідки погрожують ядерною зброєю

Довжина кордону України з білоруссю становить 1084 км, з них на Волинську область припадає 217 кілометрів.

Фото із сайту espreso.tv.

Яка ситуація на кордоні Волині з білоруссю, звідки погрожують ядерною зброєю

Начальник генштабу білорусі Павло Муравейко заявив, що країна застосує тактичну ядерну зброю в разі загрози її «суверенітету» і «незалежності»

29 червня у збройних силах білорусі заявили, що західні країни намагаються втягнути білорусь у війну, а Україна нібито стягує до білоруських кордонів війська, озброєння і військову техніку.

Дісталося і Польщі. Начальник генштабу білорусі Павло Муравейко заявив, що за кілька днів білорусь стане повноправним членом Шанхайської організації співробітництва, і Польща нібито хоче цьому завадити «або, у всякому разі, кинути ложку дьогтю в ту банку меду, яка сьогодні побудована». 

Він також звинуватив Польщу в тому, що вона нібито спровокована й ініціювала кризу на білорусько-польському кордоні, через який з боку білорусі до Польщі потрапляють нелегальні мігранти. І пригрозив: «Один з останніх аргументів і тез, які виступають як стримувальний фактор, – це повернення на територію нашої країни нестратегічної ядерної зброї. Ми навчилися поводитися з цією зброєю. Ми вміємо впевнено її застосовувати. Ми здатні це робити. І можете не сумніватися: ми це зробимо, якщо суверенітету і незалежності нашої країни буде створено загрозу».

Тим часом начальник Камінь-Каширської районної військової адміністрації Ольга Ващук розповіла про ситуацію на волинському кордоні з білоруссю на ранок 1 липня.

«Початок місяця. Початок тижня. Продовження поточних справ. Усі вони пов'язані з безпекою. Якраз про неї.

Спокійно. Кордон цілий.

Державні реєстратори, архітектори та слідчі. Різні напрями – єдина мета. З професійними днинами вас! Разом до перемоги!

Слава Україні!» – написала пані Ольга на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: І лукашенко такому позаздрив би: на Волині прикордонники презентували дві оновлені застави на кордоні з білоруссю​.

Реклама Google

Telegram Channel