Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Легкоатлет з Волині готується до Олімпійських ігор, долаючи 28 км щоденно (Відео)

На міжнародній арені українські спортсмени зараз, як ніколи, відчувають підтримку усього світу.

Фото: Суспільне Луцьк.

Легкоатлет з Волині готується до Олімпійських ігор, долаючи 28 км щоденно (Відео)

У рамках підготовки до Олімпійських ігор-2024 у Парижі Іван Банзерук двічі на день тренується у центральному парку Луцька

Зранку спортсмен долає 18-кілометровий маршрут, увечері пробігає ще 10 км. 

Про це розповідає Суспільне Луцьк.

Легкою атлетикою Іван займається 16 років. На початку повномасштабної війни подальша кар’єра спорсмена, який служить за контрактом у війську, була під питанням. Але Банзерук після перерви повернувся до тренувань і змагань.

Ліцензію на Олімпійські Ігри в Парижі виборов на командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби в Анталії. Там скороход показав хороший результат в парній естафеті з волинянкою Оленою Собчук.

«Ми посіли восьме місце. Це пряма ліцензія на Олімпійські ігри. Потрібно було попасти в топ-16», – говорить легкоатлет.

У 2021 році в Токіо Іван Банзерук не фінішував – зійшов з дистанції через погане самопочуття. У 2016-му в Ріо-де-Жанейро через акліматизацію завершив дистанцію у першій тридцятці.

Помилки минулих років вже врахували, каже тренер Володимир Яловик. Цього разу до Парижу збираються прибути за 10 днів до старту. З його слів, на міжнародній арені українські спортсмени зараз, як ніколи, відчувають підтримку усього світу.

«В Словаччині невеличке таке містечко. Вийшли всі. І коли бачать українців, всі підтримують. «Ми з вами!» і «Слава Україні!», — додав тренер. — Спортсмени роблять хорошу справу, що показують, що ми боремося і не здаємося».

Зі слів Івана Банзерука, він мріє, щоб у Парижі лунав гімн України: «Щоб люди бачили, чули, знали про Україну. Тільки вперед, тільки до перемоги»!

На Олімпіаді легкоатлет стартуватиме 7 серпня.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Рівненському районі 13-річна дівчина пірнала у воду кар'єра і отримала травму

Реклама Google

Telegram Channel