Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
У Луцькому районі встановлюють пам'ятники загиблим Героям

Роботи тривають.

Фото: misto.media.

У Луцькому районі встановлюють пам'ятники загиблим Героям

У Гаразджі на Алеї почесних поховань триває розширення території

Цьогоріч на цвинтарі проведуть роботи з встановлення монументів загиблим Воїнам.

Про це повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Микола Осіюк, пише misto.media.

Він додав, що для робіт з розширення алеї у наступному році розробляють проєктну документацію.

Нагадаємо: Торік у Луцькій громаді провели Всеукраїнський конкурс на визначення кращої концепції облаштування сектору почесних поховань. У відкритому конкурсі перше місце посів проєкт авторського колективу трьох архітекторок – Анни Ненько (Нововолинськ), Анни Осадчої (Київ), Марії Малікової (Луцьк). Учасниці запропонували облаштувати монумент загиблим героям і місце покладання квітів, центральний меморіал, монумент, сквер, місце під щоглу з державним прапором, площу для урочистих заходів, хвойні дерева – тисову алею, місце для перепочинку та парковку для відвідувачів. За задумом авторів, надмогильні плити міститимуть іменне гравіювання з портретом. Також до них буде прикріплений світильник та сонячна батарея для освітлення в темну пору доби.

Журі рекомендувало у проєкті прибрати дерева й стінове огородження території сектору військових поховань, використати більше традиційні надгробки у формі прямокутних плит або козацьких хрестів, а також зменшити помпезність і масштабність меморіального кладовища, прибрати нагромадження каменю та металу.

На реконструкцію Алеї почесних поховань на кладовищі у селі Гаразджа і на встановлення пам'ятників загиблим Героям було виділено 5 мільйонів гривень.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У місті на Волині вшанували полеглого Героя, справжнього воїна, націоналіста – Олександра Філона.

Реклама Google

Telegram Channel