Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Порошенко у день народження Шухевича: вже б могли відкрити відбудований музей, але там досі лише обгорілий фундамент

Фонд Порошенка взявся профінансувати відбудову музею, відповідний гарантійний лист передали керівництву установи.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко у день народження Шухевича: вже б могли відкрити відбудований музей, але там досі лише обгорілий фундамент

Петро Порошенко закликав міську владу Львова не затягувати з рішенням щодо відбудови музею Романа Шухевича

«Сьогодні день народження Романа Шухевича, і саме цього дня ми могли відкрити відбудований музей головнокомандувача Української армії після російського обстрілу. Але, на жаль, на цьому місці досі розташований лише обгорілий фундамент. Ми втратили цілих пів року», – констатує пʼятий Президент.

 

 «Ще в січні ми зустрілися з родиною генерал-хорунжого УПА та представниками львівської інтелігенції, які весь цей час боролися за збереження музею в первинному вигляді. Ще тоді я запропонував власним коштом відновити музей так, як цього прагне родина Романа Шухевича. Підтверджую, що готовий фінансувати відновлення музею», – написав Порошенко у соцмережах.

«Але на жаль, місцева влада зволікає і керується якимись іншими мотивами. Тож вимагаю не тягнути ще пів року і відкрити спецрахунок для фінансування відновлення музею. Це може зробити Львівська міськрада. Визнати замовником Львівський історичний музей, щоб не було жодних спекуляцій і врешті-решт об’єднатися навколо пам’яті про Романа Шухевича та навколо української історії. Маємо берегти нашу спадщину, а не танцювати на її кістках. Не тягніть, робіть!», – закликав Порошенко.

 

 Музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича у Львові, знищений під час російського обстрілу 1 січня 2024 року, – це колишній підпільний штаб ОУН, де Шухевич переховувався останні роки свого життя і де був убитий радянськими кадебістами у 1950 році.

Фонд Порошенка взявся профінансувати відбудову музею, відповідний гарантійний лист передали керівництву установи.

Ідею якнайшвидшого відновлення будинку, який був німим свідком останнього бою головного командира УПА, було підтримано на зустрічі громадськості 17 січня 2024 року у Львові, в історичному музеї, зокрема донькою Романа Шухевича Марією Трильовською, головою Братства ОУН-УПА Богданом Боровичем, дисидентом та громадським діячем Мирославом Мариновичем, народними депутатами України, депутатами Львівської обласної та міської рад.

Реклама Google

Telegram Channel