Курси НБУ $ 40.64 € 43.69
У Луцькій громаді працюють над дослідженням культурної спадщини

Церква у Городку збудована наприкінці ХІХ століття.

Фото: Фейсбук.

У Луцькій громаді працюють над дослідженням культурної спадщини

Відділ охорони культурної спадщини обстежив пам’ятки у селах Луцької громади

Цього разу поїздка відбулася до об’єктів трьох сіл громади – Городок, Одеради, Сьомаки.

Про це інформують у Луцькій міській раді. 

Наразі робота триває над напрямком моніторингу пам’яток.

У вказаних селах громади розташовані такі об’єкти культурної спадщини: Миколаївська церква, церква Івана Богослова, пам’ятник землякам, могила воїнів УПА, могила жертв війни, щойно виявлені пам’ятки археології.

Церква у Городку збудована наприкінці ХІХ століття. Репрезентує архітектуру сільських дерев’яних храмів на Волині того часу. Церква тридільна, однобанна з різновисокими зрубами та дзвіницею з заходу. В інтер’єрі збережено багато автентичних деталей включно з іконами XVIII століття. Храм у задовільному стані. Церква розташована у мальовничому пониззі поряд із цвинтарем. Територія належно утримується користувачем.

Дерев’яна тридільна церква у Сьомаках зведена в останній чверті ХІХ століття. Відображає рідкісний тип храмів. Центральна частина храму має восьмибічну форму і перекрита восьмигранним куполом. Покрита бляхою. Прибудована дзвіниця зведена пізніше самого храму. У церкві розташований двоярусний іконостас з багатими деталями різьблення.

З початку 2024 року вже відбулося кілька подібних виїздів для моніторингу пам’яток у селах Луцької міської територіальної громади. До зміни законодавства в частині укладання охоронних договорів було укладено охоронні договори на пам’ятки сакральної архітектури у Заборолі та Букові.

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині пройшов фестиваль національних бойових мистецтв «Дух незламних» (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel